Oyun Haberleri

Aspyr, Oyun Stüdyosu Beamdog’u Bünyesine Kattı

Star Wars: Knights of the Old Republic oyununun remake’ini hazırlayan Aspyr stüdyosu eski Bioware gelişitiricilerinin kurduğu, DnD oyunlarını remaster’lamasıyla ünlü Beamdog’u bünyesine kattı.

Beamdog stüdyosunu eski Bioware çalışanları Trent Oster ve Cameron Tofer 2009’da kurmuştu. Stüdyo şimdiye kadar genelde eski DnD oyunlarının remaster’larını yapmakla ilgilenmişti. Onlar sayesinde Baldur’s Gate serisi, Icewind Dale ve Neverwinter Nights Enhanced Edition‘larına kavuştu. Tabii bir de Planescape Torment.

Beamdog’dan aldığımız son haber yeni projelerinin bir remaster olmadığı yönündeydi. 80’ler çizgi filmleri stilinde bir oyun olan MythForce‘u Aspyr ile birlikte geliştirdiklerini daha yeni öğrenmiştik. Şimdi de stüdyonun Aspyr ile birleşme kararı aldığını öğrendik.

İlgili Makaleler

Bu birleşme MythForce projesini etkilemeyecekmiş. Hâlâ iki stüdyo bu oyun için işbirliği yapacaklar.

Bu haberin güzel olan bir diğer yanı da Beamdog’un bir Bioware klasiğini daha güncellemek üzerine çalışabilecek olması. Aspyr, Star Wars: Knights of the Old Republic Remake‘i üzerinde çalışıyor. Onlar bu projeye el atmadan önce Beamdog da “Reforged Collection” adı altında aynı amaçla çalışmalara başlamıştı. Fakat onların çalışmaları yarım kalmıştı.

Aspyr, KotOR Remake projesini Beamdog’dan devralmıştı. Zira Aspyr’in geçmişi de Star Wars oyunlarının güncel sürümlerini geliştirme projeleriyle dolu. Yani bu iki stüdyonun zaten çok fazla ortak yönü vardı. Yalnızca biri DnD üzerine çalışırken diğeri Star Wars üzerinde çalışıyordu. Artık bu ortaklığı tek çatı altında sürdürecekler.

Beamdog geliştiricileri sevdikleri ve iyi yaptıkları işi yapmaya devam edecekler gibi duruyor. Adı “Reforged Collection” olmasa da yeni KotOR’da onların da katkısı olacak. İyi bir işbirliği olması dileğiyle…


Aspyr’in Star Wars KotOR Remake’i hakkındaki haberimizi buradan okuyabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.