Oyun Haberleri

Microsoft, Bulut Oyun Cihazı Keystone Projesini Şimdilik Rafa Kaldırdı

Microsoft, geçtiğimiz yıl sızıntılara maruz kalan bulut tabanlı oyun sisteminin rafa kaldırıldığı açıklandı. Keystone kod adıyla geliştirilen cihazın birkaç yıl karşımıza çıkmayacağını belirtildi.

Popüler bulut tabanlı oyun sistemleri arasında Microsoft da bir cihazla girmeyi planlıyordu. Google Stadia, GeForce Now ve Xbox Cloud Gaming gibi bunu sunan servislerin arasına Microsoft, Keystone kod adıyla geliştirilen bir cihaz sunmayı planladı. Amazon ve Sony’nin de ilgisini çeken bulut tabanlı oyunculuk, son yıllarda popülerliğini arttırmaya başladı. Hatta Samsung, televizyonlarına Xbox Cloud Gaming’i dahil etti. Bu doğrultuda Microsoft’un Xbox Cloud Gaming için özel bir konsol hazırladığı biliniyordu ancak görünüşe göre bu proje, rafa kaldırıldı.

Microsoft Xbox Keystone

Xbox’ın Başkanı Phil Spencer, The Wall Street Journal ile yaptığı görüşme sırasında bulut tabanlı Xbox konsolunun rafa kaldırıldığını açıkladı. Görünüşe göre firma, Samsung ile televizyonlar için özel Game Pass uygulaması geliştirirken proje hakkında fikir değiştirmiş.

Şu Anda En Büyük Sorun Üretim Maliyeti

Keystone kod adıyla geliştirilen cihaz, Xbox Cloud Gaming hizmetini tüm ekranlara getirecek bir cihaz olacak. Cihaz, ucuz bir şekilde piyasaya sürülecek ve internet üzerinden oyun deneyimi sunacaktı. Phil Spencer, konsolun maliyetini henüz istedikleri kadar düşük seviyelere çekememelerinden yakındı. Spencer konsolun muhtemel fiyatının şu anda 99 ila 129 dolar arasında olabileceğini söyledi.

Phil Spencer

Xbox Series S’in 299$ olduğu ve kampanya dönemlerinde indirimli satışlarla fiyatının daha da düştüğü zamanlarda bulut tabanlı konsolun fiyatının yüksek kalacağı ortada. Şu anda Microsoft, Xbox Series S ve Xbox Series X satışlarından ortalama 100$ ürün başına zarar ediyor ancak pazardaki payını yükseltmek için bunu göze alıyor. Bu durumda 129$ gibi bir fiyata abonelik ile bulut oyun hizmeti sunan bir cihazın anlamsız olacağını düşündüklerinden ürünü rafa kaldırdılar.

Paylaşımda Ortaya Çıkan Prototip

Phil Spencer’ın Twitter’dan yaptığı bir paylaşımda, dikkatli oyuncular söz konusu konsolun da rafta bulunduğunu fark etmişlerdi. Cihazın Keystone olduğunu doğrulayan Spencer ayrıca deneme testlerinde Keystone’un performansından memnun olduklarını da kaydetti.

Microsoft Keystone xbox device

Bakalım ürün ilerleyen zamanlarda yerini alacak mı?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.