Dizi Haberleri

Firefly Tüm Bölümleriyle Disney+’a Geldi!

Disney+ Türkiye çok kral bir hareket yaparak Firefly dizisini tüm bölümleriyle erişime açtı. Diziyi ilk kez izleyecek okurlarımızı kıskanırken diziyi tekrar izleyecek okurlarımıza Basbayağı Kahraman‘ı öneriyoruz.

Diziyi daha önce izlememiş okurlarımız! Bilin ki önünüzde 14 bölümlük bir harika duruyor. Ve bu kısacık macerada Serenity’nin mürettebatıyla yaşamaya çok alışacaksınız. Dizinin son bölümü de bittiğinde şoka uğrayacaksınız. İçiniz, yakın arkadaşlarınızı bir anda kaybetmişsiniz gibi bir hisle dolacak. Ama bu, diziyi izlemenize engel olmasın.

Böylesine muhteşem bir diziyi nasıl iptal ederler diye Fox’a öfke kusanlar ordusunda sizin için de yerimiz var. Buyrun gelin. Ama tam şu an, Serenity’e hiç ayak basmamış bu halinizle… Ah, ne kadar şanslısınız!

Burn the land and boil the sea

But you can’t take the sky from me.

YouTube player

IMDB’ye göre Firefly’ın en yüksek puanlara sahip mini dizi olduğunu biliyor muydunuz? Siz bizim önerimize kulak verin. Açın hemen bu hafta bu diziyi keşfetmeye başlayın. Pişman olmazsınız.

Biz Firefly’ı Disney+’ta görünce o kadar mutlu olduk ki! Zira bu denli sevdiğimiz diziyi okurlarımıza, arkadaşlarımıza ve ailemize gönlü rahat önerebileceğimiz günleri uzun zamandır bekliyorduk. Artık korsana ya da İngilizce bilmeye gerek yok. Serenity’de herkese yer var! Hatta bu haber karşısında bazı yazarlarımız şimdi oturup diziyi tekrar izliyor. Sanki bu ay izleyecek başka hiçbir şeyimiz yokmuş gibi…

Ayrıca merak etmeyin, dizinin bölümleri bu kez doğru sırada. Bölümlerin sırası Disney+’ta ilk dikkat ettiğimiz detay oldu. Zira dizinin televizyonda yayınlandığı dönemde bölümlerinin sırası karışmıştı. Ayrıca son 3 bölüm çekilmiş olmasına rağmen televizyonda yayınlanmamıştı. Dolayısıyla olay akışı da yer yer kopmuş ve garipleşmişti. Bu karışıklık dizinin yapımcıları kadar hayranlarını da kızdırmıştı. Ancak Disney+ bu hatayı düzeltmiş. Platformda bölümler kronolojik olarak doğru sıradalar.

Firefly: Bu Dizi Ne Hakkında? Nedir Bu Yaygaranın Sebebi?

Bu dizi bir space western. Yani uzayda geçen, komik elementleri olan bilimkurgu temalı bir vahşi batı hikayesi.

Ana karakterimiz Kaptan Malcolm Reynolds, Alliance ile Bağımsızlık ordusu arasındaki savaşta bağımsızlığı savunmak için savaşmış bir asker. Sağ kolu ve can dostu Zoe ile de bu savaşta tanışmışlar. Ne yazık ki Serenity Vadisi’nde bağımsızlar ağır bir yenilgiye uğruyorlar. Ve Alliance zafer ilan ediyor. Alliance çoğu gezegene ve temel kaynağa el koyunca hâlâ kahverengi ceketiyle bağımsızlığı savunan askerlere sürgünden başka seçenek kalmıyor.

Bu yüzden Kaptan Reynolds ve Zoe, paralarının yettiği bir uzay gemisi satın alıp Alliance’ın hakim olduğu bölgelerin dışına çıkıyor. Bağımsız bölgelerdeki tüm karalar yansa, tüm denizler buharlaşsa da kahverengi ceketliler boyun eğmezler. Onlar uçabildikleri sürece özgürler. Ve uçmaya devam edebilmek için ne gerekiyorsa yapacaklar. Hırsızlıksa hırsızlık!

Dizinin bu kadar sevilmesinin nedeni yalnızca hikayesi değil. Karakterleriyle çok sempatik bir aile yaratan dizi, seyircisine bu gemiyi her bir vidasıyla sevdirtmeyi başarıyor. Çünkü mürettebatı seviyoruz. O yüzden mürettebatın da bu uzay gemisine duyduğu sevgiye de kayıtsız kalamıyoruz.

Yaygaranın sebebi de bu kadar kaliteli bir dizinin yalnızca 14 bölüme kavuşabilmiş olması. Yani, hadi ama! Bu gözler ne diziler gördü. İptal ede ede Firefly’ı mı ettiniz?

Firefly’a Doyamayanlara Dizi, Çizgi Roman ve Roman Haberleri

Diziyi izleyip bitirince boşlukta kalıyoruz. Ne mavi elli adamların, ne Rahip Book‘un gizemli geçmişinin ne de Inara’nın tercihlerinin nereye vardığını göremiyoruz. Ayrıca hikayenin yarım kalmasından daha da feci bir şey var: Mürettebatı özlüyoruz. Mutlulukla çilek yiyen Kaylee’yi, dinozorlarıyla oynayan Wash’u…

İşte bu özlemi gidermek ve havada kalan olay örgülerinin nasıl sonuçlanacağını öğrenmek için elimizde bazı kaynaklar var.

İlk kaynağımız hayranların destekleriyle dizinin iptal edilmesinden sonra çekilen film: Serenity. Bunu dizinin ilk bölümüyle karıştırmayın. Çünkü ilk bölümün adı da Serenity. Her ikisi de mürettebatın yaşadığı geminin adını paylaşıyorlar. Film olan Serenity, dizideki olayların en sonunu anlatan bir veda filmi.

Ancak bu film tüm hikayedeki boşlukları tamamlamaya yetmeyecek kadar kısa. O yüzden o boşlukları Joss Whedon çizgi romanlar ve romanlar ile kapatmaya çalıştı.

Mesela İthaki‘nin çevirdiği Basbayağı Kahraman romanı yayınlanmamış bir 15. bölüm gibiydi. Muhteşemdi. Tadı damağımızda kaldı. Hemen serinin diğer romanlarını da okumak istedik. O yüzden umarız İthaki diğer romanların çevirilerini de yapıyordur.

Ayrıca romanların yanında hikaye çizgi romanlarla da devam ediyor. Firefly’ın öncesini, sonrasını ve hatta Serenity’nin sonrasını anlatan birçok çizgi roman da yayınlandı. Ben bunlardan yalnızca bir kısmını okuyabildim. Ama okuduklarımın çoğundan memnun kaldım.

Bitti diye üzülmeyelim, izledik diye sevinelim

Özetle, Firefly dizisi bitince yaşadığımız depresyonu hafifletecek romanlara, çizgi romanlara ve bir de filme sahibiz. Bu da diziyi izlemeyi yalnızca hüsran dolu bir deneyim olmaktan hayli uzaklaştırıyor. Roman ve çizgi romanların verdiği güvenceyle diziden bol bol keyif alabiliyoruz.

Ayrıca bir terapi grubu isterseniz tüm Firefly hayranlarının son bölüm bitince sizinle aynı travmayı yaşadıklarını söyleyebilirim. Yani birbirimize destek olabiliriz. Diziye ilk adımı atmaktan korkmayın.

Dahası, Captain Malcolm Reynolds’ı canlandıran Nathan Fillion da bizim grup terapisi seanslarımıza katılabilir. Zira aktör, dizinin iptal edilmesinin üzerinden 20 yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ Firefly’dan bahsetmeden duramıyor. Geçtiğimiz günlerde Firefly reboot projesine dair açıklama yapmıştı mesela. Firefly’dan sonra rol aldığı dizi Castle‘da da aralara hep Firefly göndermeleri sıkıştırmıştı.

Castle – Firefly

Ünlü bir polisiye yazarının gerçekçi hikayeler yazabilmek için gerçek dedektiflerle beraber görevlere çıkmasını anlatan komedi dizisi Castle da yine Disney+ sayesinde Türkçe olarak ekranlarımızda.

“Disney+ bize daha ne yapsın?” diyor olabilirsiniz. Yüzsüzce şu cevabı veririm: Serenity filmini de ekranlarımıza taşıyabilir. Zira Serenity filmi Disney+’ta ya da diğer yayın platformlarında yer almıyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.