Haberler

Disney+ Zam veya Reklam Getirecekti, Türkiye’ye Reklamdan Önce Zam Geldi

Tüm Disney+ üyeliklerine reklam geleceğini ve reklam istemeyenlerin daha pahalı olan premium üyeliği alması gerekeceğini söylemiştik. Ama Türkiye’de daha reklam gelmeden üyelik ücreti iki katına çıktı.

Disney+ üyelikleri Türkiye için aylık 34,99 TL idi. Yıllık üyeliğin fiyatı ise 349,90 TL idi. Ancak bugün gelen zamla birlikte aylık üyelik fiyatları neredeyse iki katına çıkarak 64,99 TL oldu. Yıllık üyelik almak isteyenler içinse fiyat artık 649,90 TL. Bu değişiklik 8 Aralık’tan sonra alınan üyeliklerde geçerli olacak. Yani yıllık üyelik alanlar onun süresi bitene kadar bu fiyat artışından etkilenmeyecek.

Bu haber bizi biraz şaşırttı. Zira Disney’in yaptığı açıklama üyelerin ya zam ya da reklam ile karşılaşacağı yönündeydi. Öyle ki, 14 Haziran’da Disney+ ülkemize gelince çoğumuz yıllık üyelik satın almıştık. İşte bizim satın aldığımız bu üyelik Aralık’ta reklamlı üyeliğe dönecekti. Eğer reklam izlemek istemiyorsak reklamsız üyelik paketini satın almamız gerekecekti. Ki bu yeni üyeliği de daha pahalı bir fiyattan satacaklardı. O yüzden yıllık üyelik alanlar Disney+’ı reklamsız izlemek için daha pahalı olan paketin fiyat farkını ödemek zorunda kalacaktı. Aylık üyeliği tercih edenler ise eski fiyattan reklamlı ya da yüksek fiyattan reklamsız üyelikler arasında seçim yapacaktı.

Duyuru dolar üzerinden yapılmıştı. Dolayısıyla öyle konuşalım. Disney+’ın Amerika’da aylık ücreti 7,99$. Zaten üyelik almış olan herkes platformda reklam görmeye başlayacak dediler. Reklamsız premium üyelik diye bir şey çıkaracaklardı. Onun da fiyatı 10,99$ olacaktı.

Türkiye’de ise normal üyeliğin fiyatı reklam mevzusundan bağımsız olarak arttı. Disney+ eğer ki reklam konusunda fikrini değiştirmediyse (çünkü Amerika ve reklam alan diğer 11 ülkede Netflix’in reklamlı üyelikleri normal üyelik paketinden daha ucuz fiyattan çıkmış olmasına rağmen seyirci tarafından sıcak karşılanmadı. Bu Disney’in fikrini değiştirmiş olabilir.) bu akşam Disney+’a reklam da geliyor. Eğer oranı aynı tutarlarsa aylık reklamsız üyelik fiyatının 90 TL’ye yakın olacağını tahmin ediyoruz.

Disney+’ın orijinal “reklam veya zam” duyurusunu paylaştığımız habere buradan ulaşabilirsiniz.

Güncelleme (9 Aralık):

Bahsedilen reklamlar şimdilik yalnızca Amerika’ya geldi. Reklamsız üyelik seçeneği de daha önceden duyurdukları gibi 10,99$’lık fiyata sahip. Yani Türkiye’de Disney+ henüz reklam almadı. Alacağı tarih de belli değil.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.