Çizgi Roman Haberleri

The Mandrake Project – Iron Maiden’ın Solisti Bruce Dickinson, Solo Albümünü Çizgi Roman ile Süsleyecek

Z2, Iron Maiden’ın solisti Bruce Dickinson‘ın solo albümü “The Mandrake Project” ile eş zamanlı olarak yayınlanacak bir çizgi roman serisi üzerinde çalışıyor. Bu 12 sayılık serinin senaryosu Tony Lee‘ye, çizimleri Staz Johnson‘a, renklendirmesi Gabo‘ya, harflendirmesi Troy Peteri‘ye, kapakları ise usta sanatçı Bill Sienkiewicz‘e ait.

Hikaye ve Yayın Planı

The Mandrake Project

Bruce Dickinson‘ın geliştirdiği hikaye, üç yıl boyunca üç ayda bir düzenli olarak yayınlanacak. Ciltlenmiş fasikül baskısı ise her sonbaharda raflarda yerini alacak. Kare formatındaki çizgi roman, karton kapaklı olacak ve orijinallik sertifikasıyla birlikte kapalı bir plastik torba içinde satışa sunulacak. İlk sayının 17 Ocak 2024‘te 10 dolarlık fiyatla piyasaya çıkması planlanıyor. Takip eden dört sayı ise Mart, Haziran, Eylül aylarında çıkacak ve serinin tamamı 6 Kasım 2024‘te tamamlanacak.

Özel Sunum ve İlk Sayının Önemi

Z2, çizgi roman dükkânlarına yönelik özel bir sunumla “The Mandrake Project Alpha #1“i ücretsiz olarak sunacak. Bruce Dickinson’ın açılış konuşmacısı olduğu 2023 Comic Con Experience – São Paulo’da (CCXP) sınırlı sayıda önizleme olarak piyasaya sürülen çizgi roman, sanatçı Bill Sienkiewicz’in eskizleri ve serinin yapımı üzerine düşüncelerini içeriyor.

Albüm ve Çizgi Romanın Eş Zamanlı Yayını

Dickinson’ın solo albümü “The Mandrake Project,” 1 Aralık 2023’te yayımlanan “Afterglow of Ragnarok” adlı single ile tanıtıldı. Albüm, Mart 2024’te piyasaya sürülecek ve CD ve plak baskıları, bir önizleme çizgi romanını içerecek. Dickinson, 2025’e kadar hem albüm hem de çizgi roman için bir turneye çıkmayı ve tanıtım gösterileri yapmayı planlıyor.

YouTube player

Z2 ve Çizgi Roman Dünyasındaki Yeri

Genellikle grafik romanlarla tanınan Z2 için tek sayılık çizgi roman formatı, bu projede alışılmadık bir tercih. Genel Yayın Yönetmeni Rantz A. Hoseley, “Z2’nin modeli her zaman grafik roman alanında sağlam bir şekilde durmuştur,” diyerek, Bruce Dickinson’ın hikayesini bir çizgi roman serisi olarak yayınlama kararını vurguladı.

Z2 Başkanı Josh Bernstein ise çizgi roman perakendecilerini destekleme konusundaki çabalarını belirterek, Dickinson’ın projesinin başarısını çizgi roman dükkânlarına büyük bir değer verdiklerini göstermek istediklerini ifade etti.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.