Haberler

Yeni Keşfedilen Bir Yılana Salazar Slytherin’in Adı Verildi

Hindistan’da araştırma yapan bilim-insanları, keşfedilen yeni bir yılan türüne, Harry Potter’dan hatırlayacağınız Salazar Slytherin’in adı verildi.

Zoosystematics and Evolution dergisinde 2019 yılının sonunda çıkan bir yazıda, Trimeresurus cinsi yılanlar üzerine Hindistan’da araştırma yapan bir grup bilim-insanı, daha önce sınıflandırılmamış bir yılanla karşılaştı. Yılan Trimeresurus, yani çukur engereklerindendi. Ancak doğal yeşil pullu gövdesinde, turuncu hareler vardı. Bu hareler sadece erkek yılanlarda gözlemlenmişti.

Aradan geçen süre zarfında, ki tahmin ediyorum oldukça eğlenceli geçen bir bilim konferansı ardından olabilir, yılana da bir isim verilme faslına geçildi. Yeni keşfedilen yılana Trimeresurus salazar adı verildi. Bu tabii bir tesadüf değil. Bilinçli olarak tercih edilmiş bir isim.

Salazar Slytherin, Harry Potter’ın fantastik evreninde Hogwarts büyücülük okulunu kuran dört büyük büyücüden biri. Kendisi yılanlarla konuşabildiği için okul arması olarak da bir yılan tercih etmişti.

Salazar Slytherin

Biraz sinsi, kötücül bir karakter olarak tanıtılsa da Harry Potter hayranları tarafından da oldukça sevilen bir karakterdir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.