Haberler

SpaceX, 4 Yolcuyu Uzayda 3 Gün Gezdirecek

Uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX, 60 yıllık insanlı uzay uçuşu tarihinde ilk kez, profesyonel astronotların desteği olmaksızın dünya çevresinde seyahat düzenleyecek. 4 yolcunun bulunacağı roket dünya çevresinde 3 gün yolculuk yapacak.

Inspiration4 adı verilen 4 kişilik uçuşun masraflarını üstlenen 38 yaşındaki iş insanı Jared Isaacman, “Bu, sıradan insanların gidip yıldızlar arasında maceraya atılabileceği bir dünyaya doğru ilk adım.” açıklamasını yaptı.

Tarihi seyahatte Isaacman’la birlikte, çocukken kanserle mücadele eden sağlık çalışanı Hayley Arceneaux ile uçuş için düzenlenen yarışmayı kazanan 51 yaşındaki jeoloji profesörü Sian Proctor ve 42 yaşındaki veri mühendisi Christopher Sembroski hazır bulunacak.

Jared Isaac, Sian Proctor, Hayley Arcene

SpaceX‘in Dragon kapsülünde yolculuk edecek olan uzay turistleri, çarşamba gecesi Kennedy Uzay Merkezi‘nden yapılacak fırlatmayla başlayacakları yolculuklarında UUİ’nin yaklaşık 160 kilometre daha yükseğine (575 kilometre) çıkacak. Bu yükseklik, Hubble Uzay Teleskobunun da mevcut yörüngesinin biraz yukarısına denk geliyor.

Richard Bronson ve Jeff Bezos da Uzaya Çıkmıştı

İngiliz iş insanı Sir Richard Bronson, 11 Temmuz’da şirketi Virgin Galactic‘in geliştirdiği Unity-2 uzay aracı ile, uzayın başladığı nokta olarak kabul edilen yerden 100 kilometre yüksekliğe seyahat etmişti. e-ticaret devi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ise 20 Temmuz’da, şirketi Blue Origin‘in geliştirdiği uzay aracıyla uzaya seyahat etmişti.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.