Sinema Haberleri

Timothée Chalamet’li Wonka Devam Filmi İçin Çekim Takvimi Netleşiyor

Sinema dünyasında geçtiğimiz yılın en tatlı sürprizlerinden biri olan ve izleyicileri büyüleyen Wonka macerası, devam halkasıyla beyaz perdeye dönmeye hazırlanıyor.

2023 yılında vizyona giren ve Roald Dahl’ın klasik eseri “Charlie ve Çikolata Fabrikası”nın öncesini anlatan ilk film, Timothée Chalamet’nin performansıyla hem eleştirmenlerden hem de gişeden tam not almıştı. Şimdi ise hayranlar için müjdeli haber geldi: DanielRPK tarafından paylaşılan son raporlara göre, merakla beklenen devam filminin prodüksiyon süreci bu yılın Ağustos ayında resmen başlayacak.

Rekor Kıran Başarının Ardından İkinci Perde

Yönetmen Paul King’in vizyonuyla hayat bulan ilk yapım, 125 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında 634,5 milyon dolar hasılat elde ederek 2023’ün en çok kazanan sekizinci filmi olmuştu. Willy Wonka’nın bir çikolata ustasına dönüşme hikayesini müzikal bir dille anlatan film, Chalamet’nin kariyerinde de önemli bir mihenk taşı oldu. Warner Bros. Pictures’ın 17 Aralık 2027 tarihi için takvime eklediği “isimsiz aile filmi”nin, prodüksiyon takvimindeki bu hareketlilikle birlikte “Wonka 2” olduğu ihtimali neredeyse kesinleşti.

Timothée Chalamet’nin Yoğun Takvimi

Genç yıldız Timothée Chalamet için bu proje, muhtemelen bir sonraki büyük durak olacak. Oyuncunun geçtiğimiz Kasım ayında “Dune: Part Three” çekimlerini tamamlamış olması, Ağustos ayında başlayacak olan Wonka çekimleri için uygun bir boşluk yaratıyor. Chalamet’nin adı ayrıca James Mangold yönetmenliğindeki MotoGP temalı “High Side” projesiyle de anılsa da, bu film için henüz kesinleşmiş bir çekim tarihi bulunmuyor. Bu durum, oyuncunun önceliği ikonik mor ceketini tekrar giymeye verdiğini gösteriyor.

Yönetmen Paul King’den İlk İpuçları

Filmin yönetmeni Paul King, 2024 sonlarında yaptığı açıklamalarda senaryonun yazım aşamasında olduğunu ve hikayenin ana hatlarının çoktan belirlendiğini doğrulamıştı. King, devam filminde Willy Wonka’nın dünyasını daha da genişletmeyi ve karakterin bir mucit olarak olgunlaşma sürecini işlemeyi hedefliyor. Warner Bros.’un bu hafta gerçekleşecek CinemaCon etkinliğinde filmle ilgili resmi bir duyuru yapabileceği de kulislerde konuşulan iddialar arasında.

Ağustos ayında başlayacak çekimler, filmin 2027 Noel dönemine yetişmesi için yeterli süreyi tanıyacak gibi görünüyor. İlk filmde Hugh Grant’in Oompa-Loompa rolündeki unutulmaz performansı ve kadrodaki diğer yıldız isimlerin geri dönüp dönmeyeceği ise şimdilik gizemini koruyor.

Kaynak: Hollywood Outbreak

Bir Yorum

  1. first of alm i doubt it wouls release 2027 if it’s being filmed late august 2026 the firet one got filmed in september 2021 for a early 2023 release not 2022 release so filminf this in late august 2026 for a 2027 release makes no sense so my guess is it will likely release in early 2028 and the december 17th 2027 is taken by lord of the rings hunt for gollum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu