Dizi HaberleriSinema Haberleri

Orta Dünya, Warner Bros. ve Amazon’un Hırsları için Yeterince Büyük mü?

David Zaslav liderliğindeki Warner Bros., daha fazla Yüzüklerin Efendisi filmi için Peter Jackson‘ı geri istiyor. Ancak Amazon da, 1 milyar dolarlık dizisinde ilerlemeye ısrarlı. Kaynaklar ise Tolkien‘in serisinin iki rakip stüdyo için yeterince büyük olmadığından endişeleniyor.

Amazon, şimdiye kadarki en pahalı TV dizisi olan The Lord of the Rings: The Rings of Powerı geçtiğimiz sonbaharda yayınlamıştı. Warners Bros. ve New Line Cinema da yakın zamanda, yeni Lord of the Rings (Yüzüklerin Efendisi) filmleri yapmak için Embracer Group ile bir anlaşma yaptı. Planlanan yapımların henüz senaryosu olmamasına rağmen, stüdyodan bir kaynak The Hollywood Reporter‘a, Warner Bros.‘un LOTR‘u Star Wars benzeri bir seriye dönüştürmeyi umduğunu öne sürdü.

Aragorn Yüzüklerin Efendisi The Lord of the Rings

Warner Bros.‘un hamlesi, yönetmen Peter Jackson‘ın 17 Oscar kazanan popüler Yüzüklerin Efendisi film serisinden yirmi yıl sonra geldi. Warner Bros., Jackson ile yazarlık ortakları Fran Walsh ve Philippa Boyens‘i planlarına dahil etmeyi umuyor. Kaynaklar, Jackson ve Walsh‘ın, pek çok kişinin Amazon‘un dizisine dahil olduklarına inandıkları için hüsrana uğradığını ve Tolkien‘in mirasını nasıl sürdürebileceklerine dair Warners ve New Line ile görüştüğünü belirtti.

The Rings of Power 2. Sezon Setinden Fotoğraflar Yayınlandı

Amazon ise The Rings of Power için 50 saatlik bir taahhütte bulundu ve şimdi ikinci sezonu çekiyor. Yeni yayınlanan performans verilerine göre Amazon; ilk sezonun yayıncının tüm zamanların en çok izlenen dizisi olduğunu, Rings of Power‘ın en az 100 milyon kişi tarafından izlendiğini ve şirketin sonraki dört dizisinden daha fazla Prime Video kaydı aldığını iddia ediyor. Yine de dizi, hayranlar tarafından geniş çapta kabul görmek için büyük mücadele verdi ve eleştirmen incelemeleri, iyileştirme yapılması gerektiğini gösterdi. Dizi yapımcıları Patrick McKay ve J.D. Payne, iddialı serinin başlangıçtaki tökezlemelerini kabul ettiler ve daha büyük, daha iyi bir ikinci sezon sözü verdiler. Dizinin kamuoyundaki algısı önemli ölçüde iyileşmezse, stüdyonun beş sezonluk planıyla ilerlemeye devam edip etmeyeceği ise merak ediliyor.

Peter Jackson Yüzüklerin Efendisi The Lord of the Rings Gandalf

Anlaşma konusu, Embracer‘ın geçen sonbaharda İsveçli video oyun şirketine Lord of The Rings ve Hobbit kitaplarının uyarlama haklarını veren Saul Zaentz Company‘den ‘Middle-earth Enterprises‘ı devralmasıyla alevlendi. Devralma, Zaentz ve Warner Bros. arasında stüdyonun lisansını elinde tutmak için geliştirme yükümlülüklerini yerine getirip getirmediği konusunda açılan bir davadan kaynaklandı. Sonuç olarak Embracer artık Zaentz‘in yerini aldı ve stüdyo ile anlaştı. Pam Abdy ve Michael De Luca tarafından yönetilen Warners‘ın film bölümü, Amazon‘un LOTR imtiyazları ile TV dizileri arasındaki çizgiyi çok fazla bulanıklaştırmasını engellemeye çalışıyor.

Bu da ileriye dönük önemli bir soruyu ortaya koyuyor: Orta Dünya, Warners ve Amazon‘un hırsları için yeterince büyük mü? Kaynaklar, Warners‘ın LOTR ve Harry Potter‘a odaklandığını ve yakın zamanda Akiva Goldsman ve M. Night Shyamalan ile anlaşma imzalamasının 2000’lerin başlarına dönüş nostaljisi olduğunu iddia etti: “Bu bir çaresizlik işareti, eski stüdyoymuş gibi görünmek istiyorlar.”

Yüzüklerin Efendisi Elrond Divanı Rivendell The Lord of the Rings

Öte yandan Warners‘ın hakları, hayranların en sevdiği karakterler Gandalf, Aragorn ve hobbitleri içeren ve Tek Yüzük üzerindeki savaşı kapsayan Tolkien’in Üçüncü Çağını kapsarken; Amazon, Tolkien‘in daha az bilinen İkinci Çağını araştırıyor. Bu bölünme, her iki taraf için de zorluklar sunuyor. Amazon, destansı dizisini Tolkien‘ın hakkında çok az şey yazdığı bir dönemden çıkarmak zorundayken, Warners en iyi hikayeleri son filmlerde yer alan bir dönemden nasıl film yapılacağını bulmak zorunda. İki dev stüdyonun neler çıkaracağını ileriki dönemlerde göreceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.