AYBABTUHaberler

Embracer Group, Orta Dünya’nın Haklarına Sahip Olan Middle-Earth Enterprises’ı Satın Aldı

Embracer Group, piyasadaki satın alımlarına devam ediyor. Şimdi de Tolkien’in eserlerinin haklarına sahip olan Middle-Earth Enterprises‘ı satın aldılar.

Piyasadaki video oyunu yayıncılarını ve stüdyolarını yavaş yavaş satın alan Embracer Group, J.R.R. Tolkien‘in en önemli eserleri Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit de dahil olmak üzere çoğunun haklarına sahip olan Middle-Earth Enterprises‘ı satın aldıklarını duyurdu.

yüzüklerin efendisi hobbit lord of the rings

Middle-Earth Enterprises, 1976’da Tolkien ile ilgili kitapların yayınlanması dışında hemen hemen her şeyin haklarını almayı başaran bir Hollywood prodüksiyon stüdyosu olan The Saul Zaentz Company‘nin bir bölümüydü. Bu haklar, 1978 yılında animasyon filmi hayata geçirmek için kullanıldı ve o zamandan beri yalnızca diğer şirketlere Orta Dünya lisansı sattı.

Peter Jackson‘ın filmlerinden EA Games‘in video oyunlarına ve Amazon’un yaklaşan The Rings of Power dizisine kadar her şeyin yalnızca Yüzüklerin Efendisi lisansını Middle-Earth Enterprises’tan ödünç aldığı anlamına geliyor. Kuruluşun, Orta Dünya için ne kadar önemli olduğunu siz düşünün.

galadriel the rings of power

The Saul Zaentz Company, Orta Dünya haklarının satışını bu yılın başlarında 2 milyar dolara çıkardı. Embracer Group’un satın alma fiyatı açıklanmasa da, ödedikleri fiyatın o seviyelerde bir yerde olduğunu düşünebiliriz.

Satın Alma Neleri Kapsıyor?

Belirtildiğimiz gibi; bu satın alma, sadece kitapların hakları hariç Yüzüklerin Efendisi ile ilişkilendireceğiniz hemen hemen her şeyi kapsıyor.

Middle-Earth Enterprises’ın haklarını verdiği yapımlar arasında 2 Eylül 2022’de prömiyer yapacak olan The Lord of the Rings: Rings of Power dizisi de yer alıyor. 2024’te vizyona girecek olan The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim (Warner Bros) animasyon filmi ve The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth (Electronic Arts) de yine bu yapımlar arasında bulunuyor. The Lord of the Rings: Gollum oyunu da yine aynı lisans haklarında çıkma bir oyun.

lord of the rings yüzüklerin efendisi karakterler

Embracer’ın gelecekte lisansla ne yapmak isteyebileceğine gelince, bu da basın bülteninde dile getirildi:

Diğer fırsatlar arasında Gandalf, Aragorn, Gollum, Galadriel, Eowyn gibi ikonik karakterlere ve J.R.R. Tolkien‘in edebi eserlerinden diğer karakterlere dayanan ek filmler ortaya çıkarmak yer alıyor. Tolkien ve hayranlara, ürünler üretme ve diğer deneyimler yoluyla bu kurgusal dünyayı keşfetmeleri için yeni fırsatlar sunmaya devam edeceğiz.

Embracer’ın hem bir sürü video oyun stüdyosuna hem de masa oyunu şirketi Asmodee‘ye sahip olmasıyla, bir ton lisanslı oyunun da yakın gelecekte ortaya çıkmasını bekleyebiliriz.

the lord of the rings card game
The Lord of the Rings: The Living Card Game

Middle-Earth Enterprises satın alımının yanı sıra Embracer Group ayrıca başka şirketleri aldığını da duyurdu. Fiziksel kopya uzmanları Limited Run Games, Tripwire Interactive (Killing Floor, Chivalry), Tuxedo Labs (Teardown) ve Japon stüdyo Tatsujin.

Embracer Group, oyun dünyasında dev olmak için büyük adımlar atmaya devam ediyor. Gelecekte Orta Dünya temalı neler olacağını takip edeceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.