Oyun Haberleri

Bunu Kimse Beklemiyordu! Square Enix, Tomb Raider, Deus Ex ve Thief’i Stüdyoları ile Birlikte Yok Pahasına Sattı

Gearbox ve THQ Nordic gibi firmaları bünyesinde barındıran Embracer Group, Square Enix‘ten 3 stüdyo ve birbirinden ünlü oyunlarını satın aldığını duyurdu.

Square Enix ve Embracer Group‘un yaptığı anlaşma resmi olarak tamamlanmasa da açıklanan toplam rakam oyun dünyasını şoke etti.

Duyuruya göre; Embracer Group, 300 milyon dolar karşılığında; dünya genelinde 1100 çalışanı bulunan Crystal Dynamics, Eidos Montreal ve Square Enix Montreal stüdyolarını aldı. Dolayısıyla Deus Ex, Tomb Raider, Thief, Legacy of Kain ve satışı devam eden 50’den fazla oyunun sahibi oldu. Hatta anlaşma, Crystal Dynamics‘in şu sıralar üzerinde çalıştığı Tomb Raider da dahil olmak üzere yeni nesil hikaye anlatımı ve oyun deneyimleri sunacak AAA projelerini de kapsıyor.

Satışın Amacı Blockchain, Yapay Zeka ve Bulut Sistemlerine Yatırım Yapmakmış

Oyun sektörünü şaşırtan satın almanın trajikomik yanı ise Square Enix‘in sunduğu gerekçe! 3 stüdyosunu ve değerli oyun serilerini sadece 300 milyon liraya Embracer Group‘a satmasının nedeni sermaye elde etmek. Şirket, bu anlaşmayla elde edeceği geliri blockchain, yapay zeka ve bulut gibi alanlardaki yatırımlarda kullanılacağını duyurdu. Yani sözün özü bir blockchain’e gitti canım Lara Croft!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.