Sinema Haberleri

Joker 2: Folie à Deux – Arkham Tımarhanesi Kalabalıklaşıyor

Joaquin Phoenix‘in Gülen Adam’ı ikinci kez canlandıracağı Joker 2: Folie à Deux‘nün oyuncu kadrosu büyüdü. Brendan Gleeson ve Catherine Keener‘ın ardından Jacob Lofland da Arkham’daki yerini aldı.

Joker 2’nin senaryosu konusunda hâlâ pek bir şey bilmiyoruz. Yalnızca müzikal yanı ağırlıklı bir film izleyeceğimizi açıkladılar. Filmin adı da Türkçeye Paylaşılmış Psikotik Bozukluk olarak çevrilebilir. Bu da filmde akli dengesi bozuk en az iki karakterin hikayesini izleyeceğimizi söylüyor.

Zaten filmin daha ilk duyurusunda Lady Gaga’yı Harley Quinn rolüyle kadroya dahil ettiklerini söylemişlerdi. Ancak THR‘ın haberine göre akıl hastalarımız Joker ve Harley Quinn ile sınırlı kalmayacak. Jacob Lofland de Arham Tımarhanesi’nde Joker’a yakın olan suçlulardan biri olarak filmde rolü kapmış. Fakat bunun tam hangi karakter olacağını bilmiyoruz. Sadece önemli yardımcı karakterlerden biri olacağını biliyoruz. Mad Hatter, Scarecrow, The Riddler… İhtimaller sonsuz!

Bu bilgiler birleşince filmin en azından bir kısmının Arkham Asylum’da geçeceği konusundaki iddialar güçlendi. Gotham Şehri’nin ünlü akıl hastanesi Batman’in savaştığı suçlulara ev sahipliği yapmasıyla ünlü bir kurum. Joker ile Harley Quinn de burada tanışıyorlar. Nitekim Harley Quinn süper kötülük kariyerine başlamadan önce Arkham’da bir psikiyatr olarak çalışıyor. Ancak Joker’ı tedavi etmeye çalıştığı dönemde ondan çok etkileniyor. Bu yüzden deliliği ve aşkı seçerek doktorluğu bırakıyor.

Detaylar

Gleeson ve Keener’ın karakterleri hakkında henüz hiçbir bilgi yok. Catherine Keener‘ı en son The Adam Project filminde görmüştük. Brendon Gleeson da geçtiğimiz günlerde Venedik Film Festivali’nde The Banshees of Inisherin filmiyle karşımıza çıkmıştı. Kadronun en yeni üyesi Jacob Lofland ise Mud filmindeki performansıyla övgü alan genç bir aktör. Onu Maze Runner serisinin Aris’i olarak ya da The Son ve Justified dizilerinden biliyor olabilirsiniz.

Joker 2’nin çekimleri Kasım ayında New York ve Los Angeles’ta başlayacak. Beyaz perdeye de 4 Ekim 2024‘te gelecek. Tabii Warner Bros.‘un yapımlarını arka arkaya iptal etme furyasından etkilenmezse. Senaryoyu Scott Silver ve Todd Phillips birlikte yazdılar. Yönetmen koltuğunda da ilk filmdeki gibi yine Todd Phillips oturacak.

Joker 2 için yayınlanan ilk tanıtım fragmanını içeren haberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.