Sinema Haberleri

Furiosa Filmi için Çekimler Tamamlandı

“80’lerde kalmış o filmi 30 küsür yıl sonra yeniden çektiler ve mis gibiydi” diyebildiğimiz pek film yok. Mad Max: Fury Road efsanelerden biriydi. Onun yan filmi Furiosa için de çekimler tamamlandı. Heyecan büyük.

Mad Max: Fury Road filminde tanıştığımız Furiosa karakterinin geçmişini anlatacak olan yeni filmde ana karakteri bu kez Anya Taylor-Joy canlandırıyor. Çekimler sırasında setten birkaç karakter görseli sızmıştı. Ve Taylor-Joy’un sol kolundaki yeşil eldiven de dikkatimizi çekmişti.

Çekimler Haziran ayında başlamıştı. Yani toplamda 5 ay sürdü. Bu süre bir film için hiç de az değil. Fakat George Miller‘ın filmleri için alışılmadık bir durum da değil. Zira Tom Hardy, Mad Max: Fury Road’da tek bir sahneyi 138 gün boyunca tekrar tekrar çektiklerini söylemişti. Ve Fury Road için yapılan çekimler totalde 480 saate yakındı.

George Miller Fury Road ile yeni film arasında önemli bir farktan bahsetti:

Fury Road 3 gün ve 2 gecelik bir hikaye anlatıyordu. Bu ise 15 yıl boyunca gerçekleşen olayları işleyecek.

(…)

Evet, o gerçekten zorlu bir karakter. Dolayısıyla hikayesini anlatmak harika olacak. Geçmişi gerçekten ilginç. Fury Road’da sadece üstünkörü bahsetme ve ima etme şansı bulmuştuk çünkü film çok hareketliydi. İnsanların sohbet etmeye vakti olmamıştı. Ama yine de onun çok fazla şey yaşadığını ve atlattığını anlayabiliyorduk. Filmin yapmaya çalıştığı şey oydu: ‘Görünen ucun altına mümkün olduğunca çok buzul eklemeye çalışıyorsun’ diye anlatmayı seviyorum ben. Seyircilerin filmde sadece gösterdiklerimizden çok daha fazlasını okuyabilmesi bu işin en tatmin edici yanlarından biri.

George Miller

Normalde Furiosa karakterini Charlize Theron ile tanıyıp sevmiştik. Ancak Mad Max filmlerinin ünlü yönetmeni George MillerLast Night in Soho filmindeki performansından etkilenerek başrol teklifini Anya Taylor-Joy‘a götürmüştü. Popülerliği son yıllarda tavan yapan ünlü oyuncu da böylece kadroya dahil olmuştu. Ancak Charlize Theron, bu kararı kırıcı bulduğunu dile getirmişti. Zira kendisiyle hiç konuşulmamasını beklemiyormuş. Biz de Theron’un kırılmış olmasına üzülmüştük.

Öte yandan Taylor-Joy, Theron’un yerini doldurmakla ilgili şunları söyledi:

Filmdeki rolümü öğrendiğim anda aklımdan geçen ilk şey şu oldu: “Bu kadar sıkı çalışacağım için çok heyecanlıyım.” Bu karaktere benden önce gösterilen bağlılığın seviyesi… O seviyeye erişmek için çok çalşmam gerekecek ve bu beni çok heyecanlandırıyor. Furiosa’ya, Charlize’in onu nasıl sunduğuna aşık oldum. O kadar inanılmaz bir iş yaptı ve o kadar güzeldi ki onun yerinde olmayı düşünemedim bile. Bu yüzden farklı bir şey yapmalıydık, çünkü onun yerini dolduramazdım

Anya Taylor-Joy

Yani Taylor-Joy’un ana karakteri Theron’dan daha farklı oynayacağını anlıyoruz.

Oyuncu kadrosunda Taylor-Joy’a Chris Hemsworth ile Yahya Abdul-Mateen II eşlik edecekti. Fakat Abdul-Mateen II’nin programında karışıklık oldu. Ve yapımı terk etmek durumunda kaldı. Böylece onun yerine kadroya Tom Burke geldi.

Ama Hemsworth hâlâ oyuncu kadrosunda yer alıyor. Setten sızan fotoğraflarda da hiç fena durmuyor.

Oyuncuların fotoğrafları dışında, setten sızan Wasteland görsellerini de bu haberimizden inceleyebilirsiniz.

Filmin 24 Mayıs 2024‘te çıkmasını bekliyoruz. Konusunu anlatan resmi özeti ise buradan okuyabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.