Oyun Haberleri

Cyberpunk 2077 Videosundaki Gizli Mesaj

E3 etkinliği dolu dolu giderken dün en çok dikkat çeken duyurulardan birisi de 6 yıldır yapım aşaması devam eden ve ilk kez dün bir videosu gösterilen Cyberpunk 2077 oldu. Witcher serisi ile gönüllerimizde taht kuran CD Projekt RED ekibi tarafından geliştirilen Cyberpunk 2077, yayınlanan videoyla heyecanı yükseltti.

Video, oynanışa dair bir görüntü sunmasa da atmosferi bize oldukça güzel anlattı. Blade Runner tadında karanlık bir atmosfer beklerken Ghost in the Shell ve Shadowrun tarzında daha renkli bir dünyayı görmüş olduk.

YouTube player

Bir de Gizli Mesaj Vardı…

Videoyu dikkatli izleyenler bir de gizli mesaj farkettiler. CD Projekt RED ekibi, videoya bir mesaj gizlemişti. 

Pek çok kişi bunu bir efekt sandı ancak dikkatli oyuncuların gözünden kaçmadı. Bu mesajda ne diyordu?

Cyberpunk 2077’yi geliştirdiğimizi duyurmamızın üzerinden 2077 günden fazla zaman geçti. Bir video yayınladık, bazı röportajlar verdik ve… Işıklar söndü. Bu işler için prosedür budur; duyuruyu yapar, kollarınızı sıvar ve işe koyulursunuz. Biz öncelikle The Witcher 3’ü ve iki eklentisini sizlere ulaştırmak istiyorduk, bu sessizliğin beklediğimizden uzun sürmesinin sebebi buydu. Üzgünüz.

Blood and Wine‘ı bitirdikten sonra tüm gücümüzü Cyberpunk 2077’nin geliştirilmesine verdik ancak yine de sessiz kalmayı tercih ettik. Peki sebebi neydi? Geldiğimiz noktada sadece oyun hakkında gösterebileceğimiz bir şey olduğunda konuşma kararı almıştık. Anlamlı ve önem arz eden şeylerden bahsediyoruz. Oyunu çok uzun süredir sabırsızlıkla beklediğinizin farkındaydık ve sizi çantada keklikmiş gibi düşünen bir firma gibi gözükmek istemedik. Aksine, bu bizi ekstra motive etti. Heyecanınız gerçekti, bu oyun için dökülen ter ve göz yaşları da gerçek olmalıydı.

Uzatmayalım, işte o gün geldi. Eğer bu mesajı gördüyseniz, bizim Cyberpunk vizyonumuzu anlatan fragmanı da gördünüz demektir. Alternatif bir gelecek, parçalara ayrılmış bir Amerika, hayatın her köşesini didik didik eden dev şirketler ve geri kalan ne varsa hükmeden suç grupları. Ama dibine kadar adrenalin dolu olsa da silahların ve araç takip sahnelerinin sizi kandırmasına izin vermeyin. Cyberpunk 2077 tek kişilik hikayesi olan gerçek bir RPG oyunu.

(Paragrafın gerisi pek bir önemsiz.)

Sonlandırmadan önce, muhtemelen aklınızdan geçen bazı sorular vardır.

1. Ne zaman çıkacak? Oyunu sadece “bittiği zaman” piyasaya çıkartacağımızı söylediğimizde ciddiydik. Elbette artık oyunun çıkış tarihine çok, çok daha yakınız. Yine de herhangi bir tarih üzerinde konuşmak için erken, yani biraz daha sabır gerek. “Kalite” bizi güden tek şey, kendi oyunlarını yayınlayan bağımsız bir stüdyo olmanın en güzel tarafı da bu.

2. Ne kadar büyük? Oldukça büyük ama dürüst olmak gerekirse şu an pek bir fikrimiz yok. Söz veriyoruz, ön sipariş zamanından veya sizlerden bir şeyler istemeden önce bu konu hakkında konuşacağız.

3. Bedava DLC’ler, genişleme paketleri, kopya koruma sistemleri? The Witcher 3’te sunduklarımızdan daha azını beklemeyin. Kopya koruma sistemi konusunda ise, Cyberpunk 2077 PC’de hiçbir kopya koruma yazılımı (DRM) içermeyecek.

4. Mikro ödemeler? Tek kişilik bir RPG oyununda mı? Aklınızı mı kaçırdınız?

Bir kez daha gösterdiğiniz sabır için teşekkürler.

CD Projekt RED

CD Projekt RED, büyüyen ve dünya çapında oyunlar üreten bir stüdyoya dönüşmesine rağmen oyuncularla iletişimini hiç kaybetmedi. 6 yıllık çalışmanın hâlâ bir videodan başka bir şeye dönüşmemesini de güzel bir şekilde açıklamışlar. Şimdi heyecanla neler olacağını bekliyoruz.

Kaynak: Forbes, LEVEL

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.