Oyun Haberleri

DnDSports: İlk Dungeons and Dragons E-Spor Turnuvası Başlıyor

FRP’nin bir e-spor olup olamayacağı hakkındaki tartışmalar daha hafızalardaki yerini korurken D&D Beyond ve Encounter Roleplaying‘den bu konuda ilginç bir açıklama geldi: “DnDSports, online olarak partilerin birbirleriyle mücadele edebilecekleri ilk D&D turnuvası.”

► Hasbro CEO’su Açıkladı: Dungeons and Dragons ve Magic The Gathering, E-spor Turnuvalarına Geliyor

İşte açıklamanın tamamı;

Karşıt gruplar için savaşan iki partinin aynı zindanda karşılaştıklarını düşünün. Bu öldür ya da öl durumunda hayatta kalmak için neler yapabilirler?

EncounterRoleplay ve DnDBeyond’un düzenleyeceği DnDSports turnuvasında 4’er kişiden oluşan 4 takım 5,000 dolarlık büyük ödülü kazanmak için birbirleriyle online olarak mücadele edecek. 4 hafta sürecek olan turnuvada her karşılaşma 3 maç üstünden düzenlenecek ve kazanan takım doğrudan büyük finale çıkacak. Ayrıca karşılaşmalar da Roll20 üstünden oynanacak.

Nasıl Oynanacak?

Tüm kuralları yakın zamanda yapılacak olan test karşılaşmalarından sonra açıklanacak olan DnDSports’da yapımcılar, her şeyin başında oldukları için amaçlarının henüz mükemmel bir dengeye ulaşmak olmadığını belirtmişler. Strateji unsurları içerecek DnDSports’un aynı zamanda banlama ya da karakter seçim sırası gibi MOBA dinamiklerine de sahip olacağı belirtilmiş.

12’den fazla DM ile çalıştıklarını belirten yapımcılar, 15 tane hazır karakter yaratıldığını ve oyuncuların karakterlerini bu havuzdan seçeceğini söylemişler. Ayrıca oyunlar Dungeons & Dragons 5e kuralları ile oynanacakmış.

Ne Zaman Oynanacak?

Birinci Gün: 10 Kasım Saat 12.00 PST
1. Maç: Team Beholder vs. Team Mindflayer

İkinci Gün: 17 Kasım Saat 12.00 PST
2. Maç: Team Kobold vs. Team Tarrasque

Üçüncü Gün: 24 Kasım Saat 12.00 PST
All Stars Yardım Maçı

Dördüncü Gün: 1 Aralık Saat 12.00 PST
Büyük Final

Nereden İzlenebilir?

Maçlar, canlı olarak şu Twitch kanalından yayınlanacak.

Ayrıca videolar daha sonra şu Youtube kanalına yüklenecekmiş.

E-spor mu Değil mi?

Açıkça söylemek gerekirse birçok kişi frp’nin bir e-spor olamayacağı konusunda hem fikir. DnDSports‘u düzenleyenler de bu konuda aynı fikirdeler ki açık bir şekilde yaptıkları şeyin e-spor olmadığını belirtiyorlar. Amaçladıkları şey, mücadeleci oyunları seven geniş kitlelerin de bir şekilde D&D ile tanışması ve oyunun dövüş mekaniklerini denemeleri için bir fırsat sunmak. Amaçları asla ama asla rol yapma kavramının gelişimi ya da yaygınlaşması değil.

Ortaya nasıl bir mücadele çıkacak bilinmez ancak izlemesi eğlenceli olacaktır diye tahmin ediyoruz. Ayrıca belki frp oyunlarının en can sıkıcı parçalarından biri olan murderhobo problemi de belki bu tarz alternatif oynanış türleri ile çözülmüş olur.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.