AYBABTUOyun Haberleri

Baldur’s Gate 3’le İlgili Detaylar Belli Oldu

Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan Baldur’s Gate 3 oyunu, şüphesiz tüm FRP camiasını ve RPG severleri önce şok etmiş sonra da sevindirmişti.

swen vincke baldur's gate ile ilgili görsel sonucu

Dünyanın en çok satan RPG oyunlarından biri olan Baldur’s Gate markasının devamı niteliğinde olacak Baldur’s Gate 3’le ilgili detaylar da belli olmaya başladı. Oyun rehberleriyle ve FRP’yle ilgili paylaştığı bilgisellerle tanınan Fextralife YouTube kanalı, Baldur’s Gate 3 oyununu yapacak olan Larian Studios kurucu başkanı Swen Vincke ve D&D Direktörü Mike Mearls‘le kapsamlı bir röportaj yaptı.

Larian Studios Doğruladı – Baldur’s Gate 3 Geliyor
swen vincke ile ilgili görsel sonucu

Oyunla ilgili pek çok soruya yanıt veren Swen Vincke, bizlere oyunun sadece genel havasıyla ilgili değil; mekanikleri, senaryosu, easter eggleriyle de ilgili pek çok bilgi verdi. İşte Baldur’s Gate 3’le ilgili detaylar!

  • Oyun, beklenildiği üzere Dungeons and Dragons 5th Edition FRP kurallarıyla oynanacak.
  • Larian Studios’un efsane oyunu Divinity serisinden de alışkın olduğumuz üzere BG3’te de “çevreyle etkileşim” olacak. Yani bir handa içkinizi yudumlarken masanın üstündeki şişenizi, sandalyenizi, hatta masanın kendisini düşmanlarınıza fırlatabileceksiniz. BG3’te kullanılacak çevresel etkileşim mekaniğinin, Divinity oyun serisinden daha gelişmiş olacağını da eklediler.
  • D&D 5th Edition FRP kurallarının tamamı BG3’e entegre edilmeyecek. Çünkü FRP’de olup da video oyunlarına uygulanamayan bazı mekanikler mevcut ki bu da beklediğimiz bir şeydi. Aynı şekilde Baldur’s Gate 1-2, Icewind Dale ve Neverwinter Nights serileri de FRP kurallarını yüzde 100 yansıtan oyunlar olmamıştı.
  • En çok merak edilen konulardan biri de oyunda Multiplayer seçeneğinin olup olmayacağıydı. Evet, oyunda Multiplayer olacak. Arkadaşlarınızla oyunun hikâyesini birlikte oynayarak bitirebileceksiniz.
  • Oyun Motoru olarak, Divinity: Original Sin 2 oyununda kullanılan motorun yeni ve geliştirilmiş versiyonu kullanılacak.
  • Karakter ve oyun içi tasarımlarıyla ilgili sorulan soruya da, “Oyunun tanıtım videosunda ne gördüyseniz onunla karşılaşacaksınız,” cevabını verdi. Yani düşük grafik gereksinimli bir oyun beklemiyoruz.
  • Oyunun kamera görüş açısıyla ilgili soruya da, “Oyun çıkınca göreceksiniz,” yanıtını verdi. Eski BG oyunlarından alışık olduğumuz izometrik görüş açısını dahil edeceklerinden kuşku duymuyoruz açıkçası.
  • Oyunun oynanış süresi ortalama 100 saat olacak. Oyunu her şeyiyle bitirmek için hesapladıkları süre bu. Tabii ki oyunun zorluk seviyesi, ölme miktarınız gibi faktörler de bu süreyi uzatıp kısaltabilecek.
  • FRP oynayan ve D&D oyunlarıyla yakından ilgilenen ünlü isimlerin oyunda seslendirme yapıp yapmayacağı, hatta oyun içinde kendilerine ait karakterler olup olmayacağı sorulduğunda da, “Yorum yok,” cevabını verdi.
  • Yine çok merak edilen konulardan biri de, özellikle Neverwinter Nights oyunlarından hayranı olduğumuz DM Modu ve DM Tool eklentilerinin oyuna dahil edilip edilmeyeceğiydi. DM Mode ve DM Tool ile oyunun ana hikâyesinden bağımsız, tamamen kendi hikâyenizi yazabiliyor, kendi haritalarınızı hazırlayabiliyorsunuz. Ancak Swen Vincke bu soruya da gülerek, “Yorum yok,” dedi. Heyecanlanmalı mıyız?
  • Oyun şimdilik yalnızca PC ve Stadia platformları için hazırlanıyor. Oyunun çıkışını takip eden sürede diğer platformlar için de yapılması gündeme gelebilir.
  • Oyunun çıkış tarihiyle ilgili kesin bir bilgi veremiyorlar. Çünkü oyuncu olarak kendilerinin de çok uzun zamandır beklediği bir oyun olduğunu ve uzun süre oynayıp test etmeden yayınlamayacaklarını söyledi. Muhtemelen 2021’den önce oyunu görmemiz hayal gibi.
  • Oyunu erken erişime açmakla ilgili bir plan yapmadıklarını ancak bu plana soğuk bakmadıklarını da ekledi.
  • Oyun kronolojik olarak önümüzdeki Eylül (2019) ayında çıkacak olan yeni FRP macerası Baldur’s Gate: Descend into Avernus‘un devamı niteliğinde olacak. Dolayısıyla bu FRP macera modülünden bol bol elementler barındıracak. Bu macerayla da Baldur’s Gate ve şeytanların düzlemi Dokuz Cehennem arasında mekik dokuyacağız ve başşeytanlarla ve iblislerle savaşacak, hatta müttefik olacağız. Bir hatırlatma yapalım; oyun yılına göre Baldur’s Gate 3, selefi Baldur’s Gate 2’den yaklaşık 120 yıl sonrasında geçecek.
  • İlk oyunlardan tanıdık karakterler ve mekânlar görecek miyiz sorusuna da evet yanıtını verdi. Eski oyunlarda gezdiğiniz hanları, dükkanları tekrar görecek hatta yine eski oyunlardaki NPC karakterlerin bazılarını da yeni oyunda görebileceğiz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.