Edebiyat

Stephen King’in Azrail Koşuyor Romanı Yeniden Basıldı

Squid Game çıktığından beri “Bunu Stephen King yazmamış mıydı ya?” sorusu gündemdeydi. Yazmıştı. Edgar Wright’ın ekrana uyarlamakta olduğu The Running Man romanını Altın Kitaplar Azrail Koşuyor adıyla yeniden bastı.

Altın Kitaplar Stephen King külliyatını basmaya devam ediyor. Biz onlardan Later ve Billy Summers romanlarını bekliyorduk. Fakat yayınevi 2022 yılına Stephen King’in baskısı tükenmiş bir kitabını yeniden basarak başladı.

“Yarın öğlen av başlıyor. Bu yüzü unutmayın!” Yıl 2025. Amerika’da kâbus gibi bir düzen hâkimdi. Ülkeyi yönetenler büyük bir sınıf farkı yaratmışlardı. Halkın çoğu yoksuldu. Televizyon programları insanların para için hayatları üzerine bahse girdiği bir platform haline gelmişti. Ben Richards da o çaresiz adamlardan biriydi. İşsizdi, parasızdı ve ümitsizdi. Hasta kızının tedavi olması gerekiyordu. Ben’in yapabileceği tek bir şey vardı: Koşucu programına katılmak ve bir milyon dolar kazanmak. Yarışmanın amacı onu öldürmekle görevli Avcılar’dan kaçmak ve otuz gün boyunca hayatta kalmaktı, hem de gezendeki hemen herkes onu seyrederken ve ele vermeye çalışırken… Acaba şimdiye dek kimsenin sekiz günden daha fazla hayatta kalamadığı yarışmayı Ben Richards kazanabilecek mi? Acımasız sistemi yenebilecek mi? Sonucu ne olursa olsun, Ben bu ölüm kalım oyununda sonuna dek gitmeye hazırdı…

Squid Game’i izleyen Stephen King hayranları senaryoyu tanıdık bulmuştu. Kimisi yazara Twitter üzerinden ulaşıp fikrini sordu. King, diziyi çok sevdiğini söyledi. Ardından da hikayenin hem The Running Man, hem de The Long Walk romanlarındaki olayları anımsattığını söyledi. Yazar bu iki romanı Richard Bachman mahlasıyla yazmıştı.

Altın Kitaplar hiç durur mu? “Madem filmi de geliyor” diyerek herhalde, yeni kapak tasarımı ile kitabı yeniden raflara getirdiler. Çevirisi yeni mi bilmiyoruz ama çevirmeni yine Gönül Suveren.

Azrail Koşuyor Film Uyarlamaları

Şubat 2021’de Edgar Wright‘ın Azrail Koşuyor kitabını filme uyarlamak istediğini söylemiştik. Hikayeyi daha önce, 1978 yılında da beyaz perdede izlemiştik. Hatta başrol oyuncusu da Arnold Schwarzenegger‘dı. Fakat bu filmin senaryosu romanın hikayesinden biraz sapmıştı.

Şimdi Edgar Wright’ın yorumuyla hikayeyi izleyeceğiz. Yönetmenin filmlerini seçerken çok seçici davrandığını biliyoruz. Dolayısıyla bu filmi de özenli ve şevkli bir şekilde uyarlayacağından eminiz. Ancak onun yorumunun romana 1978 filminden daha yakın olup olmayacağını bilmiyoruz.

Her halükarda Edgar Wright’ın Azrail Koşuyor filmini heyecanla bekliyoruz. Zira Shaun of the Dead, Hot Fuzz, Last Night in Soho, Baby Driver gibi filmlerde muhteşem işler çıkardı. Üstelik Scott Pilgrim vs. The World uyarlaması da gayet eğlenceliydi.

Kısacası, film çıkana kadar romanı okumak için vaktimiz var. Altın Kitaplar sayesinde yeni Türkçe baskısıyla okuma şansımız da oldu. Sevdiğimiz bir yönetmenin filmleştirdiği hikayenin orijinalini sevdiğimiz bir yazarın kaleminden dinlemek mi? Tadından yenmez.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.