Edebiyat

Çocuklar, 2013’te En Çok Fantastik Kitapları Okudular!

fantastik-kitap-banner

İngiltere’de yapılan en geniş kapsamlı edebiyat anketinin sonuçları, 2013’te çocukların kitap seçimlerinin fantastik edebiyattan yana olduğunu ortaya çıkardı.

Suzanne Collins, J.K. Rowling ve J.R.R. Tolkien gibi isimlerin en tepede bulunduğu listedeki isimler, fantastik bir gelecek açısından umut verici.

Çocukların okuduğu kitaplar arasında birinciliği Harry Potter serisinin 5. kitabı “Zümrüdüanka Yoldaşlığı / Order of the Phoenix” ve 4. kitabı “Ateş Kadehi / Goblet of Fire” paylaştı.

fantastik-kitap-dunyasiListenin ikinci sırasında Suzanne Collins’in sevilen serisi “Açlık Oyunları / Hunger Games”in 2. kitabı “Ateşi Yakalamak / Catching Fire” yer aldı.

Listenin üçüncü sırasında ise Christopher Paolini’nin fantastik roman serisi Miras Döngüsü’nün 4. kitabı “Miras” ve yine Harry Potter serisinden “Sırlar Odası / Chamber of Secrets” bulunuyor.

Renaissance Learning tarafından 426 bin 67 çocuk ile yapılan ankette fantastik edebiyat kategorisine dahil olmayan tek kitap, John Green’in aşık olan genç bir kanser hastasını konu alan “Aynı Yıldızın Altında / The Fault in Our Star” kitabı oldu. Anketin sonuçları teknolojinin kitap okumaktan uzaklaştırdığı tezinin yanlış olduğu, tam aksine yapılan filmlerin kitaplarının talep gördüğü fikrini ortaya koydu.

Renaissance Learning’in müdürü Dirk Foch, “Anket çalışmamız teknolojinin çocukları kitap okumaktan uzaklaştırdığını düşünen ebeveynler için iyi haber niteliği taşıyor. Bu anket sonuçları teknolojinin çocukları okumaya engel değil, aksine teşvik olduğunu ortaya koydu. Çocuklar belli ki filmlerde gördükleri karakterlere ve atmosferlere bağlanıyor ve daha fazlasını öğrenmek istiyor” dedi.

Umarım bir gün ülkemizde de benzer bir araştırma yapıldığında listede bolca fantastik kitap görebiliriz.

Listenin Tamamı:

  1. J.K. Rowling – “Harry Potter ve Zümrüdüanka Yoldaşlığı / Harry Potter and Order of the Phoenix”, “Harry Potter ve Ateş Kadehi / Harry Potter and Goblet of Fire”
  2. Suzanne Collins – “Açlık Oyunları: Ateşi Yakalamak / Hunger Games: Catching Fire”
  3. Christopher Paolini – “Miras Döngüsü: Miras / Inheritance Cycle: Inheritance”, JK Rowling – “Harry Potter ve Sırlar Odası / Harry Potter and Chamber of Secrets”
  4. J.K. Rowling – “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları / Harry Potter and the Deathly Hallows”, “Harry Potter ve Felsefe Taşı / Harry Potter and the Philosopher’s Stone”, “Harry Potter ve Azkaban Tutsağı / Harry Potter and the Prisoner of Azkaban”
  5. J.R.R. Tolkien – “Hobbit”, “Yüzük Kardeşliği / The Fellowship of the Ring”
  6. Rick Riordan – “Kayıp Kahraman / The Lost Hero”
  7. Veronica Roth – “Uyumsuz / Divergent”
  8. John Green – “Aynı Yıldızın Altında / The Fault in our Stars”

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.