Haberler

Dungeons and Dragons Essentials Kit ile FRP’ye Başlamak Artık Çok Daha Kolay

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen D&D Live 2019 etkinliğinde yeni Dungeons and Dragons kitapları da arka arkaya duyuruldu. Baldur’s Gate: Descent Into Avernus‘la birlikte oyuna yeni başlayacaklar için özel olarak tasarlanmış D&D Essentials Kit de duyuruldu.

D&D Essentials Kit, Dungeons & Dragons oynamaya yeni başlayacak olanlar için özenle hazırlanmış. Bu setin içinde özel olarak tasarlanmış bir kural kitabı bulunuyor. Bu kitap sayesinde yeni oyuncular çok fazla bilgiye ve kurala boğulmadan karakter yaratmayı öğrenebilecek. 64 sayfalık kural kitabı sayesinde oyuncular wizard, rogue, fighter, cleric ve bard sınıflarıyla 6. seviyeye karakter yaratabilme imkanını sahip olacak.

D&D Essentials Kit, aynı zamanda Dragon of Icespire Peak isimli yeni bir macerayı da içeriyor. Chris Perkins tarafından yazılan bu macerayla oyuncular Lost Mine of Phandelver’in geçtiği bölgelerde 1. seviyeden 6. seviyeye kadar ilerleme imkanı bulacak. Bu maceranın bir diğer önemli özelliği de yeni başlayan oyun yöneticileri için özel bir şekilde tasarlanmış olması.

Bu setin bir diğer güzel yanı ise D&D oynamak için yeterli sayıda kişi bulamayanlar için özel kurallar mekanikler getiriyor olması. Dragon of Icespire Peak macerasını 1 oyun yöneticisi ve 1 oyuncu ile toplamda 2 kişi ile oynayabileceğiz. Çünkü macerada oyunculara eşlik etmesi için yardımcı karakter (sidekick) sistemi geliştirilmiş. Bir diğer deyişle NPC karakterler ile de partinizi oluşturabilirsiniz.

Üsttekilerin yanında D&D Essentials Kit, bir zar seti ve özel tasarıma sahip bir DM Screen de içeriyor. Bunun dışında maceranın geçtiği bölgelerin haritaları ve çeşitli sihirli eşyalarla ve kurallar hakkında bilgiler içeren kart destesi de setin içinden çıkanlar arasında bulunuyor.

3 Eylül’de tüm dünyada satışa sunulacak olan D&D Essentials Kit‘in satış fiyatı ise 25 Dolar olarak duyuruldu.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.