Dizi Haberleri

Star Wars: The Acolyte Dizisinin Çekimleri Başladı

Star Wars: The Acolyte dizisine, Logan filminin minik mutantı olarak da tanıdığımız Laura karakterini canlandıran Dafne Keen de dahil oldu. Ayrıca, dizinin çekimleri birkaç gün önce başladı. 

Zaten Amandla Stenberg, Jodie Turner-Smith ve Squid Game’in başrolü Lee Jung-jae oyuncu kadrosunda yerini önceden almıştı. Onlara geçen hafta Manny Jacinto da katılmıştı. Son açıklanan isim de Dafne Keen oldu. Çekimler Birleşik Krallık’ta başladı.

Star Wars: The Acolyte, High Republic döneminde geçecek bir dizi olacak. Yani Anakin’in çocukluğundan 100 yıl öncesini izleyeceğiz. Bu dönemde Jedi’lar Sith’lerden sayıca üstün olacak. Dolayısıyla padawan’lar huzur dolu, barış ve bolluk içinde günler yaşıyor olacaklar. Star Wars için Rönesans devri gibi olan bu dönemde Jedi’lar o kadar az çatışma yaşıyorlar ki altın rengi ve beyaz üniformalarının lekelenmesine sebep olacak hiçbir sorunla baş etmek zorunda kalmıyorlar.

Peki Jedi’lar bu noktadan, Senato’ya sızan bir Sith lordunu fark edemeyecekleri hale nasıl geldiler? Onların güç kaybetmesine sebep olan olaylar nelerdi? İşte dizi bu konuları işlemeye çalışacak. Yani biz o parlak günlerin gizemli ve gerilimli bir olayla kararmasını izleyeceğiz.

Star Wars: Acolyte’a dair bizi en çok heyecanlandıran şey dizinin esinlendiği kaynaklar. Zira Leslye Headland diziyi eski Star Wars RPG’lerinden esinlenerek hazırladıklarını söylüyor. Fakat kadrodaki çoğu kişinin hiç Star Wars izlememiş ve oynamamış kişiler olduğunu da biliyoruz. Dolayısıyla diziye tedirgin adımlarla yaklaştığımızı söylemek yanlış olmaz. Neyse ki The Mandalorian ve Obi-Wan eski RPG göndermelerini iyi kotardılar. O dizilerde hem Krayt Dragon hem de Telekinetic Throw saldırısı gördük. Filoni & Favreau müdürler sağ olsun, içimiz rahat.

The Acolyte’ın ana karakterini Amandla Stenberg‘ün canlandıracağı tahmin ediliyor. Lee Jung-jae de büyük bir role sahip olacak. Dizi 2023’te Disney+’ta yayınlanacak. Ancak kesin bir tarih henüz yok.

Şimdilik gelişmeler bu kadar. Geliştirilmekte olan tüm Star Wars yapımlarını listelediğimiz yazıya buradan göz atabilirsiniz.

Not: Haberde kullandığımız kapak görseli hayran yapımıdır. Diziden paylaşılan resmi bir görsel değildir.

Kaynak: Movieweb, Jeff Sneider

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.