Dizi Haberleri

Netflix’in One Piece Dizisine Yönelik İlk İzlenimler Hiç İyi Değil!

Aslında çok şaşırtmayan bir başlık ancak ortaya çıkan bir söylentiye göre Netflix’in, One Piece uyarlamasını izleyen test gruplarının ilk yorumları çok ama çok kötü.

Netflix, konu uyarlama olduğunda çok enteresan bir firma. Kaynak içeriğe sonuna kadar güveniyoruz, en iyi şekilde size yansıtacağız demelerine rağmen, yıllardır tepki çekmeye devam ediyorlar. Bir türlü de bu konuda bellerini doğrultamadılar. Çok yönlü karakterlerin içlerini boşaltıp sırf ana akıma uyacağız diye iki boyutlu karakterlerin uyarlamalarıyla karşımıza çıktılar. Bu konudaki son kurbanları One Piece uyarlaması olabilir.

1997 yılından beridir Shonen Jump dergisinde yayınlanan, anime ve manga bölümleri 1000 sayının üzerine çıkmayı başarmış One Piece, geç de olsa bir uyarlama olarak karşımıza çıkacak. Netflix, anime uyarlamalarını seven bir firma olarak (FMA, Death Note, Bleach) bu işe de el atmıştı. İlk kez 2020 yılında duyurulan uyarlama, pandemi sebebiyle biraz gecikmişti. Bu yılın yaz aylarında da diziyi izleyebileceğimiz söylenmişti.

One Piece Hakkında Ne Dediler?

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin başkenti olan Cape Town‘da devam eden çekimlerden birçok görüntü sızdırılmıştı. Kaynağına çok yakın, hatta neredeyse birebir kopyası diyebileceğimiz korsan gemilerinin, donanma gemilerinin replikaları yapılmıştı. Dizi, sanırım iyi olacak diyorduk ancak test gösterimlerinden sızan bilgilere göre beklentilerimizi düşürebiliriz.

Geçen hafta içerisinde yapılan test gösterimlerinden sızan bilgilere göre dizi çok ama çok kötü bir durumdaymış. Görsel efektlerin yetersizliği, kaynak içeriğe olan yetersiz bağ, karakterlerin yüzeysel kalışı gibi birçok durum yüzünden yapımın beğenilmediği söylenmekte. Görsel efekt kısmını hadi bir kenara koyduk, diyelim. Bu tarz noktalar, son dakikaya kadar makyajlanabilecek detaylar. Ancak birçok noktada, alakasız içeriklerin yerleştirilmiş olduğu belirtilmekte.

Bu konu hakkında da karşı çıkan dikkat çeken bir isim var. Shueisha dergisinde çalışan, Akira Toriyama ve Eiichiro Oda gibi manga dünyasının önemli isimlerine, çeviri ve uyarlama konusunda danışmanlık veren Greg Warner, şahsi Twitter hesabı üzerinden bu konulara kulak asılmaması konusunda bir paylaşımda bulundu.

Greg Warner, paylaşımında, test grubunun izlenimleri hakkında çıkan haberlere, makalelere basılmamasını, dinlenmemesini dile getirdi. Bu açıklamayı doğrudan Eiichiro Oda yapmış olsa dikkate alabilirdik ama projeye çok uzaktan dahil olan birisinden gelen bu açıklama, pek de samimi gelmedi. Hele Netflix’in uyarlama konusundaki suç dosyasının kabarıklığı göz önüne alındığında…

One Piece, Netflix Dizisi Olur Mu?

Açıkçası, serinin büyük bir hayranı olarak ortaya konulacak yapımı izleyene kadar yorum yapmak istemem. One Piece’i bir dizi olarak görme isteğim hiçbir zaman olmadı ama nasıl uyarlanacağını görmek de bir merak konusu olarak içimde kaldı. Dizinin kötü bir uyarlama olarak karşımıza çıkacağı yönünde çıkacak yorumları gördüğümde ve Netflix’i de düşündüğümde, beklentimi çok ama çok daha aşağılara çekmek mantıklı bir hareket olacak gibi duruyor.

Siz, Netflix’in One Piece uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce, platformda yer alacak diğer uyarlamalara göre iyi bir yapım olacak mı? Yorumlarınızı bizimle paylaşmayı sakın unutmayın!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.