Dizi Haberleri

Good Omens, 3. Sezonda Terry Pratchett’ın Notlarını Uyarlayacak

Good Omens için soruları cevaplayan Neil Gaiman, yeni sezonun senaryosunu sıfırdan kurguladıklarını söyledi. Ancak Good Omens 3. sezona kavuşursa Terry Pratchett‘ın notlarından bir senaryo yazacaklarmış.

Gaiman ile Pratchett’ın ortak kaleminden çıkan Kıyamet Gösterisi romanı 2019’da ekrana uyarlanmıştı. Amazon Stüdyoları’nın hazırladığı dizi hayranlardan bolca övgü toplamıştı. Hatta yer yer “keşke Terry Pratchett da hayatta olup bunu görebilseydi” dedirten güzellikte sahneleriyle bizi duygulandırmıştı. Örneğin rahibelerin ninnisi muhteşemdi. Keşke Pratchett bunu görebilseydi.

Trollbridge de öyle göremedi diye üzüldüğümüz yapımlardandı…

Dizi ikinci sezon onayını aldığından beri hayranlar merak içinde. Zira Terry Pratchett’ın vefatı sebebiyle Gaiman hikayenin devamını kurgulama konusunda yalnız kaldı. Gerçi Pratchett’ın son 10 yılda yazarlık asistanlığını yapmış Rob Wilkins, Pratchett’ı ve fikirlerini temsil etmek için daima orada. Ama yine de ikinci sezon tamamen Gaiman’ın kurgusu olacak. Tabii bu kötü bir şey değil. Çünkü Gaiman zaten çok güçlü bir yazar. Ama Tanrı Dünya’yı hangi gün yarattı, bu yüzden Dünya’nın burcu neydi ve o günkü günlük burç falında ne yazıyordu gibi buram buram Terry Pratchett kokan ifadelerin ikinci sezonda yer alma ihtimali çok düşük.

Yine de bir hayran incecik bir umuda sarılarak Gaiman’a Terry Pratchett ile romana koymadıkları, kenarda köşede kalmış fikirler olup olmadığını sordu. Gaiman da romanı devam ettirmek için konuştuklarını açıkladı. Hatta ikinci roman için genel bir hikaye taslağı da çıkarmışlar. Fakat Pratchett ile yazdıkları o taslak fikirleri ikinci sezonda kullanmayacaklarmış. Ama eğer Good Omens 3. sezon ile yoluna devam edecekse o taslağın üçüncü sezonun senaryosu olacağını söyledi.

İkinci sezonda bizi daha çok melek ve şeytan bekliyor olacak demiştik. Yeni sezon hakkında bildiklerimizi anlattığımız o habere buradan ulaşabilirsiniz.

Bu arada madem bu haberi sonuna kadar okuyacak kadar ilgili okurlar buldum, gelin şu videoya beraber gülümsemiş olalım:

+ Terry Pratchett ve Neil Gaiman Kıyamet Gösterisi’ni yazıyor.
– Birbirlerine bard ilhamı veriyorlar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.