Dizi Haberleri

Good Omens 2. Sezon Bölümleri 2023 Yazında Yayınlanacak

Neil Gaiman ile Terry Pratchett‘ın romanından uyarlanan Good Omens, 2. sezonunda yepyeni bir hikaye anlatacak. Dizinin kadrosu yeni oyuncularla büyürken Amazon sezondan ilk görselleri de paylaştı.

Bu yeni görsellere New York Comic Con sayesinde ulaştık.

Aslında ikinci sezonun çekimleri Mart’ta bitmişti. Bu sayede Comic Con katılımcıları diziden kısa bir klip görme şansı bulmuş. Ancak klibi tüm seyircilerle henüz paylaşmadılar. Yine de klipte de yer alan bazı karakterlerin görsellerini yayınladılar. Böylece yeni oyuncuları ve karakterlerini görebildik. Ayrıyeten yeni sezonun 2023’ün yaz aylarında çıkacağını da öğrendik.

Ne yazık ki dizinin senaryosu hakkında bildiğimiz pek bir şey yok. Çünkü dizinin ilk sezonu Pratchett ile Gaiman’ın ortaklaşa kaleme aldığı Kıyamet Gösterisi romanından uyarlanmış olsa da ikinci sezonun senaryosunu Gaiman ve Wilkins dizi için kurguladı. Dolayısıyla Good Omens 2. sezonuyla hepimize sürpriz yapacak.

Yine de görseller ve onlara eşlik eden açıklamalar sayesine birkaç bilgi kırıntısına sahibiz.

Mesela Liz Carr Saraqael adında bir meleği canlandıracak.

Quelin Sepulveda‘nın canlandırdığı Muriel ise gördüğümüz en saf ve meraklı meleklerlerden biri olacak. Gaiman hikayelerinde Aziraphale dışındaki tüm meleklerin baş belası olmasından hoşlanmamış. Dolayısıyla Muriel ile bize iyi bir melek göstermek istemişler. Ayrıca Comic Con’da gösterdikleri klipte de Soho’da bir caddede yürümekte olan Muriel’i görmüşler. Muriel, Aziraphale’ın sahafına girerek ikram ettiği çaya merakla bakmış. Bu sıcak içeceğin kendisine sunulmasına pek bir anlam verememiş.

Shelley Conn ise Beelzebub rolünü meşguliyeti sebebiyle diziye veda eden Anna Maxwell Martin’den devralacak.

Good Omens 2. Sezon: Yeni Dükkanlar

Aziraphale’in sahafının yanında bir müzik mağazası (record store) olacak. Bu mağazayı da Maggie Service‘in canlandırdığı Maggie işletecek. Dükkanlarının yanyana olması Maggie ile Aziraphale’ın tatlı bir komşuluk ilişkisi kurmasına sebep olmuş mudur dersiniz? Bu arada Service birinci sezonda Sister Theresa’yı canlandırmıştı. Ancak bu sezon yepyeni bir karakterle karşımızda olacak.

Müzik mağazasının karşısında ise ilginç ismiyle bir cafe göze çarpıyor: “Give Me Coffee or Give Me Death“. Kafeyi işleten Nina adlı karakteri Nina Sosanya canlandırıyor. Sosanya da benzer şekilde birinci bölümde Mary Hodges / Sister Mary Loquacious karakterini canlandırmıştı. Ancak bu sezon bambaşka bir karakterle karşımızda olacak. Ayrıca bu kez dükkanında çöpçatanlık ve aşk meseleleriyle ilgilenen birini canlandıracak.

Oyuncuların isimleriyle karakterlerin isimleri aynı. Çünkü Gaiman bu karakterleri yazarken aklındaki ideal oyuncular Service ve Sosanya imiş. Dolayısıyla karakterlere de onları canlandıracak oyuncuların adını vermiş.

Ünlü yazar ikinci sezonun yaklaşık 6 bölüm olacağını söyledi. Yeni bölümlerde daha çok cennet ve daha çok cehennem olacakmış. Ayrıca birçok aşk hikayesi de bu altı bölümcükte kendine yer bulacakmış.

Tabii hayranlar bunu duyunca posterdeki kanatların da kalp şeklinde olmasına bakarak Crowley ve Aziraphale arasında bir aşk hikayesi izleyip izlemeyeceğimizi sorgulamaya başladı.

İkinci sezon hakkında önceden bildiğimiz detayları içeren eski haberimize burdan göz atabilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.