Dizi Haberleri

Game of Thrones Dizisi, Kitap Serisinden Önce Mi Bitiyor?

game-of-thrones-banner

Evet evet yanlış okumadınız. Dizinin yeni sezonunun çıkmasına artık günler kalmışken Vanity Fair dergisinin bu aya ait kapak konusu tabii ki sansasyonel dizimiz Game of Thrones‘tu.

George R.R. Martin’in de katıldığı röportaj ise okuyucuları biraz paniğe sürükleyecek gibi.

Daha önce George Martin’in dizinin gidişatı ve sonu ile ilgili senaristlerle konuştuğunu ve onlara dizinin nasıl bitmesini istediğini anlattığını yazmıştım. Tabii bu durum Martin’in başına kötü bir şey gelmesi durumunda olacaktı fakat işler ufak ufak değişmeye başladı. George Martin’in de aslında oldukça farkında olduğu bu değişiklik ise dizinin kitaplara hızla yaklaşması yönünde.

game-of-thrones-dragons-khalesi“Onlara ana noktaları ve olayları verebilirim fakat daha ara detaylar henüz hazır ve oturmuş değil. Umuyorum ki onların bana yetişmesini engelleyeceğim.”

Diyor sevgili Martin. Pek iç açıcı bulmadım bu açıklamasını ben zira Martin ilk kitabı 6 senede ikincisini ise 5 senede tamamladı ve biz bu iki kitabı 50’şer dakikadan 20 bölümde yedik bitirdik. HBO’yu da uzun süre bekletemeyeceği de bir gerçek. En hareketli ve bana göre serinin en güzel kitabı olan 3. kitabı ise iki sezona bölmek gerçekten akıllıca bulduğum bir tutumdu çünkü atlanamayacak çok güzel ve çok fazla detay vardı fakat okurken içime baygınlıklar getiren 4. kitap için bir koca sezon eder diyemiyorum. Özellikle 4. sezonun afişlerinde gördüğüm üç gözlü karga bana 5. kitaba dair şeyler içerebileceği sinyallerini bile veriyor. Bu sezonu izlemeden kesin bir şey söylemek mümkün değil fakat bana göre 5. sezona son iki kitabı çok rahat sığdırabilirler. Yine de çok iyimser bir tavırla bakacak olursak Martin’in önünde 2 senesi daha var.

Peki neden bu kadar panik oldum? Hemen açıklayayım. Kitaptan diziye geçerken çok fazla detayın kaybolduğunu ve değiştirildiğini düşünüyorum. Hatta en yakın kızgınlığım bu konuda Red Wedding’de yapılan o koca değişiklik! Bu sebeple eğer dizi kitaptan önce biterse çok yavan bir son elde edeceğimize inanıyorum ve kitabı okurken de motivasyonumu kaybedeceğimi düşünüyorum. Hiçbir zaman önce film sonra kitap insanı olamadım sanırım. Kitapların bu kadar detaylı ve iyi işlenmiş olmasını Martin’in uzun çalışmalarına borçlu olduğunu düşünüyorum fakat aceleye getirirse bu sefer de kitapta bir yavanlık olur diye korkuyorum.

Belki de Game of Thrones serisinin diziye dönüştürülmesi için biraz erken davranıldı ne dersiniz? Siz dizide mi yoksa kitapta mı bitirmeyi tercih ederdiniz seriyi?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. ben ilk 4 kitabı okudum ve dizinin de 2. sezonunun yarılarındayım. İlk sezon bana neredeyse birebir uyarlanmış gibi gelmişti ancak 2. sezonda nedense oldukça fazla farklılığa gidildi ve kitaptaki ilerleyişin dışına çıkıldı. Örneğin Jon karakterinin 4. kitapta yaşadığı olaylar ile Diğer karakterlerin 3. kitapta yaşadığı olaylar paralel gösterilmiş. Herneyse o olabilir tabi ki ama ben diziden o kadar da keyif aldığımı söyleyemem. Ve kesinlikle dizinin kitaptan önce bitmesi çok büyük hata olur bence. Gerekirse 2-3 yıllık bir araya girsinler ve kitap serisinin bitirilmesini beklesinler :)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.