Dizi Haberleri

Amazon’un Tomb Raider Dizisi Senaristini Buldu

Tomb Raider dizisi senaristini buldu: Phoebe Waller-Bridge. HBO Max’in The Last of Us dizisini, Netflix’in Edgerunners‘ını övdüğümüz şu günlerde Amazon da Tomb Raider için bir film, bir de dizi sipariş etti.

THR’ın kaynaklarına göre Tomb Raider serisi The Rings of Power’dan sonra Amazon’un en ciddiye aldığı yapımı olacak. En az bir film, bir de dizi hazırlayacaklar. Hatta oyunlarla birlikte hepsinin hikayesi birbirini etkileyen bir Tomb Raider serisi planlıyorlarmış.

Zaten Amazon bir süredir oyunları ekrana uyarlamak konusunda kararlı. Fallout dizisinin çok iyi olabileceği yönünde birçok işaret var. Ödüllere doyamayan God of War da Amazon ile ekrana uyarlanıyor. Henry Cavill ise Warhammer 40K sevgisini Amazon’la ekranlara taşıyacak. Hatta Disco Elysium, Life is Strange, It Takes Two ve Little Nightmares gibi sevilen birçok oyunun uyarlaması için de geçtiğimiz yıllarda projeler başlattılar. Gerçi Kurvitz ile ZA/UM’un arasının açılmasının sebepleri arasında o dizi projesi olduğunu söyleyenler de var… Ama neyse.

Amazon, Tomb Raider dizisi için hazırlıkları hızlandırdı. Tabii bu dizi yakın zamanda gelecek demek değil. Zira senarist ile henüz anlaştılar.

Dizinin senaryosunu Amazon için daha önce Fleabag dizisini de hazırlayan ve o diziyle 3 Emmy ödülü alan Phoebe Waller-Bridge hazırlayacak. Waller-Bridge hem senaristliği, hem dizi yaratıcılığı, hem de oyunculuğu için ödül almıştı. Tomb Raider dizisinde de rol alıp almayacağını henüz bilmiyoruz. Şimdilik yalnızca senarist olduğundan haberdarız. Waller-Bridge’in senaristliğini yaptığı yapımlar arasında James Bond filmlerinden No Time to Die da var.

Açıkçası dizi hakkında bildiklerimiz şimdilik bu kadar. THR’ın kaynakları dizinin oyunları ve filmleri birleştirerek Marvel’ın yaptığına benzer bir iş çıkarmaya çalışacağını söylemiş. Ama pek açık konuşmamış bu konuda.

Bu dizi ile Tomb Raider üçüncü kez ekrana uyarlanıyor olacak. 2001’de Lara Croft’u Angelina Jolie canlandırmıştı. 2018’de de Alicia Vikander rolü devralmıştı. Bu kez Lara Croft’u kim canlandırır dersiniz? Role yakışacağını düşündüğünüz oyuncular kimler?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.