Haberler

DC Fandome 2021 Etkinliğinden Aklımıza Kazınanlar

DC Comics, dün gece yayınlanan ve yaklaşık 4 saat süren DC Fandome etkinliği ile hayranlarını ekran başına kilitledi. Etkinlikte beklenen pek çok haber ve video da yayınlandı.

DC Fandome 2021 etkinliği pek çok ünlü ismin ve çizgi roman karakterinin gövde gösterisi halinde 4 saatlik bir gösteri sundu. Doğrusu etkinliği izlerken zaman zaman heyecanlandım ama çoğunlukla sıkıldım. Güzel bir kurgu, eğlenceli isimler vardı ancak 4 saat biraz uzun geldi diyebilirim. Daha kısa bir etkinlik ile heyecanı ve seyir zevkini de yüksek tutabilirlerdi. Neyse konumuz etkinliği değerlendirmek değil, etkinlikte öne çıkan işlere göz atmak.

İkinci kez düzenlenen DC Fandome etkinliğinde pek çok fragman ve video gördük. The Batman, The Flash ve Black Adam özellikle heyecanımızı yükselten yapımlar oldu. Ayrıca Suicide Squad: Kill the Justice League oyunundan da hikaye fragmanı yayınlandı.

The Batman Fragmanı

Başrolünde Robert Pattinson’ın oynadığı ve yönetmen koltuğunda Matt Reeves’in oturduğu The Batman filminden ikinci fragman etkinliğin en sonunda yayınlandı. The Batman’e dair bir şeyler görmek isteyenler 4 saatlik etkinliğin sonuna kadar beklediler. Daha önceki fragmandan daha etkileyici bir fragman olmuş doğrusu.

YouTube player

Fragman, Riddler ile başlıyor ve önceden de tahmin ettiğimiz üzere evrenin inşasına ve karakterlerin oluşum aşamalarına tanık olacağız. Öte yandan, Selina Kyle ise nihayet Catwoman kıyafeti ile karşımıza geliyor ve genç yarasa ile aralarındaki ilişkiden kısa kesitlere şahit oluyoruz. Robert Pattinson’ın Batman’i en başından beri tahmin ettiğimiz üzere agresif ve oldukça gözü kara bir karakter profili çiziyor. Şiddetin dozunu umursamayan, sadece kaba kuvvet değil ayrıca elektroşok eldiveni gibi bir çok aygıta sahip Batman, gücünü ve zekasını fazlasıyla kullanan bir karakter olacak gibi gözüküyor. The Dark Knight’ta olduğunun benzeri bir polis sorgusunda Riddler’ı sorgularken gördüğümüz Batman, yine öfke kontrolü konusunda oldukça sıkıntı yaşayacak gibi gözüküyor. Andy Serkis’i Alfred olarak gördüğümüz fragmanda galiba Alfred, genç Wayne’e sözünü ve nasihatlerini pek dinletemiyormuş gibi gözüküyor.

Collin Farrell’ın hayat verdiği ThePenguin karakteriyle sıkı bir yakalamaca içerisinde olduğu bir kesitte gördüğümüz videoda yarasanın ne kadar inatçı ve gözü kararmış bir karakter olduğunu tekrar tekrar anlamış olduk. DC Fandome’a yakışan bir fragman olduğu düşüncesindeyim. Son sahnede Batman’in yanındaki araç gereçlerin bolluğunu görmek bana açıkçası “Dedektif Batman” çizgi romanlarından fazlasıyla fikir alınarak ortaya çıkarılmış bir yapım olacağı kanaatimi güçlendiriyor. Keza, Riddler gibi bir düşman için de gerçekten sıkı bir dedektif olunması gerekiyor.

The Batman, 4 Mart 2022‘de vizyona girecek.

Shazam Anti Kahramanı Black Adam’a Kısa Bakış

Dwayne Johnson tarafından canlandırılan Black Adam çekimleri uzun bir pandemi arasının ardından başlamıştı. Etkinlikte Dwayne Johnson’ın sunumuyla Black Adam’a da kısaca göz atma şansı bulduk.

YouTube player

Black Adam filmi 29 Temmuz 2022‘de sinemalarda olacak.

Suicide Squad: Kill The Justice League Oyunu Yolda

DC Comics’in haylaz ve ölümcül ekibi Suicide Squad bu kez de Justice League’in peşine düşüyor. Ama bu kez bilgisayar oyunu olarak.

Batman: Arkham oyun serisinin yapımcısı Rocksteady Studios’un yaptığı Suicide Squad: Kill The Justice League oyunundan hikaye fragmanı yayınlandı. Doğrusu videoya bakınca eğlenceli bir oyun olacak gibi görünüyor.

YouTube player

Oyun; Playstation 5, Xbox Series X/S ve PC’ye 2022 yılında gelecek.

The Flash, Batman’in de Olduğu Multiverse’ü Gösterdi

Başrolünde Ezra Miller‘ın olduğu The Flash filmi, DC Evreni’ne multiverse’ü getiriyor. Çoklu evrenleri bir araya getirmesi beklenen filmde Ben Affleck ve Michael Keaton‘ın canlandırdığı Batman karakterlerini de göreceğiz. Hatta fragmanda Batman’i ve Batmobile’ı da görüyoruz.

YouTube player

The Flash filmi 4 Kasım 2022‘de vizyona girecek.

Aquaman ve Shazam Filmlerine Erken Bakış

Başrolünde Jason Momoa‘nın oynadığı Aquaman and the Lost Kingdom filmi de; başrolünde Zachary Levi‘nin oynadığı Shazam!: Fury of the Gods filmi de henüz etkinlikte bir fragman yayınlayacak kadar hazır değil. Çekimler halen devam ediyor ama DC Fandome, bu filmleri kenara atmak istemedi.

İki filmden de kamera arkası görüntülerle beklentileri yükseltti.

YouTube player
YouTube player

Gotham Knights Görücüye Çıktı

Gotham’ın Batman dışındaki koruyucuları rolünü üstlenen Robin, Batgirl, Nightwing ve Red Hood, Gotham Knights oyununda bir araya geliyorlar. Rocksteady Studios bir yandan Suicide Squad için çalışırken Warner Bros. Games Montreal ise Arkham oyunları türündeki Gotham Knights oyununu bitirmek üzere.

YouTube player

2021 yılında çıkması planlanan oyun 2022 yılında çıkacak ve oyuncular dört karakterle Gotham sokaklarına maceraya atılacaklar.

HBO Max İçin Hazırlanan The Peacemaker Karşımızda

The Suicide Squad filminde karşımıza çıkan ve John Cena’nın canlandırdığı The Peacemaker, HBO Max’ta kendi dizisine kavuşuyor. Dizinin resmi fragmanı da etkinlikte yayınlandı.

YouTube player

The Peacemaker dizisi 13 Ocak 2022’de başlayacak.

DC Dizileri Fragmanları

Yukarıda bahsettiğimiz yapımların yanında devam eden DC dizilerinden de fragmanlar ve haberler etkinlikte yer aldı. Batwoman, The Flash, Superman & Lois, Supergirl, Legends of Tomorrow, Stargirl yanında Aquaman: King of Atlantis ve Harley Quinn animasyon dizilerinin yeni sezonları duyuruldu.

YouTube player

Young Justice, Titans ve Doom Patrol dizilerinin de HBO Max’te yeni sezonlarla devam edeceği haberini de duyurdular.

Eğer zamanınız varsa, DC Comics’i seviyorsanız ancak etkinliği kaçırdıysanız sizi 4 saatlik renkli bir maratona alalım:

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geçtiğimiz sene gibi olmadı. ZSJL yayınlandığında ve The Batman için ilk tanıtım geldiğinde ortalık yıkılmıştı. The Batman için trailer gelmese çok yavan kalacaktı. The Flash filminde kullanılacak yeni kostüm için yorum yapmak istemiyorum. ZSJL’deki kostüm çok daha eli yüzü düzgün gözüküyor. Öyle bir kostüm yapmışlar ki Ezra Miller’ın yüzüne bile oturmuyor. Insan bi postta bari gölge bölge bişe ekler aradaki boşluğu azaltır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.