Çizgi Roman Haberleri

Marvel Comics’in Tam 80 Yaşındaki İlk Sayısı Rekor Fiyata Satıldı

İlk olarak Timely Comics adıyla 1939 yılında kurulan şirket, ilk sayısını da Marvel Comics #1 adıyla yayınlamış ve bu sayıda sonradan her biri çok popüler olacak olan pek çok Marvel karakterini tanıtmıştı.

1939 yılında basılan ilk baskı Marvel Comics #1 sayısı, üzerinden tam 80 yıl geçtikten sonra geçtiğimiz günlerde Heritage Auctions’ın ev sahipliği yaptığı büyük bir müzayedede tam 1.3 milyon dolara satıldı, yani yaklaşık 7,5 milyon Türk lirası.

Müzayedenin başkan yardımcısı Ed Jaster, satılan sayıyla ilgili şu açıklamada bulundu.

Bu, tarihi bir çizgi romanın tarihi bir nüshası. Hiçbir şüpheye yer vermeksizin bu sayı, tüm Marvel Comics’in büyükbabasıdır. O olmasaydı bugün çizgi romanlarda ve filmlerde gördüğümüz karakterlere sahip olamazdık.

Satılan sayının oldukça iyi durumda olduğu söylendi. Şu ana kadar satılan en pahalı Marvel Comics çizgi romanı olan bu sayıyı, Spider-Man‘in ilk kez boy gösterdiği Amazing Fantasy #15 sayısı izliyor. Bu sayı, 2011 yılında yaklaşık 1.1 milyon dolara satılmıştı.

Action Comics #1 Rekor Fiyata Satıldı

Tüm zamanların en pahalı çizgi romanı rekorunu ise 2014 yılında satılan ve Superman karakterinin ilk kez boy gösterdiği Action Comics #1 sayısı elinde tutmakta. Bu sayı yaklaşık 3.2 milyon dolara satılmıştı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.