Çizgi Roman Haberleri

Kadıköy Çizgi Festivali 2023, 22-24 Eylül Tarihlerinde Yapılacak

Kadıköy Çizgi Festivali 2023 ve Gaming İstanbul 2023 çakıştı. Çizgi roman ve oyunseverleri dopdolu bir hafta sonu bekliyor. Sevdiğimiz bazı yazar-çizerlerin Çizgi Festivali için İstanbul’a geleceğini de öğrendik!

Henüz programlar ve katılımcı listeleri tam netleşmediği için Kadıköy Çizgi Festivali’nin detaylı programını duyurmuyoruz. Hatta etkinliğin resmi sayfası bile bugün güncellendi…

Biz sadece sizi GIST ve Çizgi Festivali için planınızı yapın, 22-24 Eylül hafta sonunuzu sakın ha doldurmayın diye hatırlatalım istedik.

İlgili Makaleler

“Nedir ki bu Kadıköy Çizgi Festivali?” derseniz tanıtım filmini aşağıdan izleyebilirsiniz:

YouTube player

Kadıköy Çizgi Festivali her yıl büyüyen bir etkinlik. Hem okurlardan hem de yayınevlerinden yoğun ilgi görüyor.

Normalde en büyük çizgi roman etkinliği diye geçen İCAF (İstanbul Cartoon & Art Festival) ilkbahardan beri “çok yakında tarihleri duyuracağız, beklemede kalın” diye duyuru yaparken Kadıköy Belediyesi ikinci çizgi roman etkinliğini yapıyor. Haziran’da Kadıköy’de gerçekleşen Çizgi Pazarı etkinliğinde sizlere birçok çizgi roman önermiştim. O habere buradan göz atabilirsiniz.

Kadıköy Çizgi Festivali 2023 İçin Kimler Geliyor?

Henüz çoğu duyurunun yapılmamış olabileceğini tekrarlamakla birlikte…

Baobab Yayınları

Socially Awkward Maceracının yazarı ve çizeri sevgili Pınar Gökoğlu. Bu festival onun ikinci imza günü olacak. İlk imza gününü de daha geçtiğimiz ay Paralel Evren Çizgi Roman’da idi. Gidip kendisiyle tanışanlar çok memnun ayrıldı. Fakat onunla tanışmayan güruh da bu kitaptan memnun. Zira Socially Awkward Maceracı’nın okurlardan herkesin beklentilerini aşacak kadar ilgi gördüğünü biliyoruz. (Biz de çok sevdik). (Arkasında yapıştırmalar bile var). (Çizimleri de çok tatlı). (Bir de Baobab ondan bir kitap daha yazmasını istemiş. Umarım olur.). Dolayısıyla bu imza gününe ilginin de yoğun olacağını tahmin ediyoruz. Pınar Gökoğlu 23 Eylül Cumartesi günü 15.00’te Baobab standında kitaplarını imzalıyor olacak.

Tuş‘un yazarı ve çizeri sevgili Orhan Umut Gökçek de Ankara’dan kalkıp Baobab Yayınları’nın standına geliyor. Etkinlik boyunca festival alanında kendisini bulabileceğiniz gibi Cumartesi günü 17.00’de imzasını da alabilirsiniz. Orhan Umut Gökçek, “karşınızda havada asılı duran bir tuş belirse ne yapardınız?” diye sorgulayan hikayesiyle ve çizimlerinin güzelliğiyle bizi kendisine hayran bırakmıştı. Üstelik bir reklam panosunun içinde yaşamak ve kamyonetle ağaç gezdirmek gibi sıra dışı fikirler üzerine kısa animasyon filmleri de hazırlıyor. Orhan Umut Gökçek geçen yıl da Çizgi Festivali’ne katılmıştı. İmza kuyruğu Baobab standından taşıp Paralel Evren’in standını kaplamıştı.

Tepe ve Sırça Köşk çizgi romanlarını yazıp çizen Fırat Yaşa ise 24 Eylül Pazar günü 14.30′da geliyor festivale. Sabahattin Ali’nin eserinden kendi çizim tarzıyla uyarladığı Sırça Köşk hızlıca okuyup bitirebileceğiniz bir hikaye. Dolayısıyla imza gününde kitabı satın alıp, kenarda bankta okuyabilirsiniz. İmzasını alırken Yaşa ile üzerine konuşma (ya da dertleşme) fırsatı bulabilirsiniz böylece. Nitekim Sırça Köşk bize, gündemimize dokunan bir masal anlatıyor. Tepe ise öyle kenarda oturup okumalık bir kitap değil.

Bütün Ayazların Ortasında‘nın yazar-çizeri Ege Avcı ile Pazar günü 16.30‘da tanışabilirsiniz. Aynı isimli rap albümünden uyarladığı kitabında babasına dönüşmekten çekinirken ona dönüşmüş olduğunu fark eden Veysel’in hikayesini karanlık bir atmosferde, sarı-siyah tonlarında renklerle okuyoruz.

Paralel Evren Çizgi Roman

Bizi sevinçten havalara uçuran bir diğer isim de Ruhsuz‘un yazar ve çizeri Erişcan Türk’ün Samsun’dan geleceğini öğrenmek oldu. Marmara Çizgi standında ondan imza alırken çizgi film kuşaklarından, robotlardan ve 80’ler-90’lar döneminde çocuk olmaktan bahsedip sohbete dalabilirsiniz. Hatta benim size tavsiyem, Erişcan Türk’ün imza saati gelmeden Ruhsuz’u alıp hemen oracıkta okumanız. İmza alırken heyecanınızı taze taze paylaşabilir, hatta belki ikinci sayı hakkında birkaç ipucu bile öğrenebilirsiniz kendisinden.

Erişcan Türk gelir de Gerçeklik Düğümü‘nün yazarı Öner Tavtay onu yalnız bırakır mı? Gerçi biz röportajımızı yaptık ve Gerçeklik Düğümü’nün nasıl çözüldüğünü yakında sizinle de paylaşacağız. Fakat Tavtay’ı imza gününde bulmuşken siz de kendi sorularınızı ona yöneltebilir, düğümü çözmesini talep edebilirsiniz. Bora Arslanbulut’un çizimlerine yapacağınız övgüleri de ne yazık ki Öner Tavtay kabul etmek durumunda kalacak. Zira Bora Arslanbulut etkinliğe katılamayacak.

Öner Tavtay ve Erişcan Türk 23 Eylül Cumartesi günü 15.00’te imza veriyor olacak. Pazar günü de yine festivalde olma ihtimalleri yüksek.

Ergenekon Destanı‘nın yazarı ve çizeri Ömer Emre Erdur da Paralel Evren‘in standında okurlarıyla buluşacak. Ergenekon Destanı’nın ilk iki sayısı bu yıl Presstij etiketiyle çıktı. Festivali takip eden birkaç kitap fuarında da kendisi ile tanışma şansı bulabilirsiniz. Erdur destanımızın anlattığı hikayeyi tarihi araştırmalarla zenginleştiriyor ve çizimleriyle görselleştiriyor. Modern okurla buluşturduğu hikayesini bir kutu oyununa uyarlamak da istiyor. Dolayısıyla imza gününde onunla gelecek projeleri hakkında veya destanı nasıl yorumladığı hakkında sohbet edebilirsiniz.

Daha Birçok İsim…

Çizgi dünyasından hepimizin aşina olduğu isimler de imza günü için festivale katılacak.

Üstün Kardeşler, Memo Tembelçizer ve Kutluhan Perker‘i stantlarda görebilirsiniz.

Birçok değerli çizerimizi buluşturan Mis dergi için de bir imza günü olacak.

Ayrıca Hicabi Demirci de Desen Yayınları‘nın standında olacak.

Katılımcı listesindeki yayınevleri ise şimdilik şu şekilde:

Etkinlik programı da çok hoş duruyor. Mesela Pınar Gökoğlu imza etkinliğinden sonra piksel art üzerine konuşacak.

Cuma akşamı 21.00’da ilk Star Wars filmi A New Hope gösterilecek. Festival boyunca her akşam bir Star Wars filmi göstererek orijinal üçlemeyi festivalde tamamlayacaklar. Sadece bu hareketinizden dolayı bile seviyoruz sizi Çizgi Festivali be.

Program netleşince sizlere tekrar duyuru yapar, etkinliği hatırlatırız. Hatta belki çizgi roman bile öneririz yine!

Geçen yılın festival duyurusuna buradan ulaşabilirsiniz. Bu yılın programının güncel hali de şuradan duyuruluyor.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.