Haberler

Türk Yapımı Şamanik Bilimkurgu Serisi Boerue Kickstarter’da Desteklerinizi Bekliyor!

boerue-banner

Son yıllar içerisinde Türk mitolojimizin çeşitli platformlarda kazandığı popülerlik inkar edilemez. Edebiyattan bilgisayar oyunlarına, sanatçılarımızın kaynak olarak öz hikayelerimize yönelişi ve ortaya koydukları başarılı eserler bizleri hem oldukça mutlu ediyor, hem de göğsümüzü kabartıyor.

Biz bu başarılı projelere bir türlü doyamazken, imdadımıza MayAna Creatives son projesi Boerue ile yetişiyor. Boerue, Şamanizm ve Tengricilik ile harmanlanmış Orta Asya Türk kültürünü konu alan animasyon bir seri. Serinin ismini aldığı Boerue, yani “börü” sözcüğü ise eski Türkçe’de hem “kurt” hem de “saygıdeğer lider” anlamlarına geliyor. Boerue, bilginin özünü ve niteliğini, gerçek bilgiyi kimlerin hak ettiğini ve bilimin etik sınırlarını sorgulamak için yola çıkmış, oldukça ilginç ve derin konuları tek çatı altında toplamayı başaran bir seri.

boerue-karakterler

Boerue’nun ana karakteri ise, Kimya Akademisi’nin tarihindeki en genç element avcısı olan ve element koleksiyonunu tamamlayarak idolü Opaz Bey‘in öğrencisi olma hayalini gerçekleştirmek için yola çıkmış, Duman adında genç bir delikanlı. Hiçbir engelin onu hedefinden alıkoymasına izin vermiyor: Ne şamanların, ne savaşın, ne de gerçekle gerçek olmayanı ayırt etmesine engel olan hastalığının. Duman bu yolculuğunda, bilge ve yaşlı şamanlardan tutun, en az cüssesi kadar kalbi de büyük boz ayılara kadar, birçok yoldaş eşlik ediyor.

boerue-duman

Gerek konusu, gerekse sanat stili olarak son derece başarılı bir proje olan Boerue, Türk mitolojisine ufaktan da olsa merakı olan herkesin desteklerini bekleyen, ve hak eden bir proje.

Eğer Boerue sizin de ilginizi çekmeyi başardıysa, Kickstarter sayfasına buradan göz atabilir ve projeye destek olabilirsiniz! Boerue’yi Twitter ve Facebook‘tan da takip edebilirsiniz.

https://www.kickstarter.com/projects/boerue/boerue-shamanic-sci-fi-animation-series

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Son yıllarda Tengriciliğe karşı artan merak aynen sizin anlattığınız gibi beni de heveslendiriyor. Yıllardır ideolojik küçük bir çevrede yaşayan bu kültür umarım sanatsal alanlarda ve alt kültür gruplarında yayılır ve ideolojisi de buna bağlı gelişir. Tek endişem bazı tv dizilerinde gösterildiği gibi sex ve uyuşturucu partileri şeklinde anlaşılıp müptezeller ve sorunlu ergenler tarafından daha da marjinalleştirilmesi.

  2. yunan, slav, mısır vb. mitolojilerinin yeteri kadar işlendiğini düşünüyorum yeni tatlar lazım ve boerue bunu başarabilir gibi görünüyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.