Oyun Haberleri

Dragon Age: The Veilguard, Türkiye’de Ön Siparişe Açılmadı

Uzun süren ve büyük ölçüde sessiz geçen bir bekleyişin ardından, Dragon Age: The Veilguard’ın çıkış tarihi nihayet belli oldu. Pek çok oyuncu, çıkış tarihinin belli olmasıyla birlikte ön siparişe koşarken Türk oyuncuların hevesleri kursaklarında kaldı, zira Dragon Age: The Veilguard, Türkiye’de ön siparişe açılmadı.

YouTube player

Çıkış tarihinin duyurulmasını takip eden birkaç dakika boyunca erişilebilen Dragon Age: The Veilguard, kısa bir süre sonra Steam ve Epic Games gibi platformlarda Türk oyuncuların erişimine kapatıldı. Duyurunun yapıldığı 16 Ağustos’tan beri neden oyuna erişemediklerini anlamaya çalışan Türk oyuncuların soruları ise şu an için ne oyunun dağıtıcısı EA ne de geliştiricisi Bioware tarafından cevaplanmış değil. Oyuncuların, geçtiğimiz Cuma gününden beri Twitter, EA yardım forumları ve Bioware resmi Discord sunucusu gibi kanallardan konuya ilişkin yönelttiği sorular ise tamamıyla görmezden geliniyor.

Oyuncular, cevapsız kalınca kendi cevaplarını üretmeye çalışarak ortaya ekonomik sebepler, oyun içeriğinin Türkiye tarafından sansürlenmesi sonucu erişimin engellenmesi gibi teoriler ortaya atmış olsa da benzer içeriğe sahip ilk üç Dragon Age oyununun hala Steam üzerinden satın alınabiliyor olması, bu teorileri hızla çürüttü. Bunun yanı sıra, Steam’den alışveriş yapan Türk oyuncuların uzun bir süredir Dolar ile ödeme yapıyor olması ve Türkiye’de şiddet veya cinsel içerikli, LGBTİ+ karakterlere yer veren oyunlara sansür uygulanmasını öngören herhangi bir yasal mevzuat olmaması da bu teorilerin ehemmiyetini sarsan faktörler oldu. Ne var ki geçtiğimiz aylarda Epic Games, serinin son oyunu olan Dragon Age: Inquisition’ı oyunculara bedava vermiş, ancak Türkiye’deki oyuncular, yine bilinmeyen sebeplerden dolayı bu fırsattan faydalanamamıştı.

İlgili Makaleler

İçerik üreticisi Tuna Akşen’in de oyunu oynaması ve üzerine içerik üretmesi için Los Angeles’a davet edilmiş olduğunu paylaşması ise bir başka kafa karıştırıcı unsur oldu.

Dragon Age: The Veilguard sadece Türkiye’de değil, Orta Doğu ve Afrika bölgesi ülkelerinin hiçbirinde erişime açık değil. Türkiye’yi farklı kılan durum ise söz konusu ülkelerin büyük bir çoğunluğunda oyun içeriğinin sansürlenmesini gerektirecek yasaklar bulunurken, yukarıda belirttiğimiz gibi Türkiye için böyle bir durumun söz konusu olmaması. Ayrıca, oyunun ön siparişe açık olmadığı Rusya ve Belarus gibi ülkelerin aksine Batılı ülkeler tarafından Türkiye’ye uygulanan herhangi bir ticaret yaptırımı da bulunmuyor. Anlayacağınız, EA, sadece kendilerinin bildiği sebeplerden dolayı Dragon Age: The Veilguard’ı en azından şimdilik Türkiye’de satmamaya karar vermiş durumda.

Günlerdir resmi kanalların yakasından düşmeyen Türk oyuncular, bu konunun peşini kolay kolay bırakmamaya kararlı. EA, oyuncuların cevap talebine karşılık verir mi bilinmez ama on yıldır beklenen bir oyuna erişimimizin sessiz sedasız, keyfe keder engellenmesi şüphesiz ki büyük bir hayalkırıklığı. Umuyoruz ki EA bu hatasından yakın zamanda döner ve bizler de epeydir beklediğimiz Dragon Age: The Veilguard’ı oynayabilmek için başka yollara başvurmak zorunda kalmayız.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.