Haberler

Studio Ghibli’nin Tema Parkı Açıldı

Animasyon ustası Hayao Miyazaki‘nin kurduğu Studio Ghibli‘ye ait Ghibli Park, Japonya‘nın Aichi vilayetinde açıldı.

Studio Ghibli‘nin filmlerinden esinlenerek tasarlanan ve yapımına 2020’de başlanan Ghibli Park, sevilen karakterleri, efsanevi evrenin atmosferinde buluşturdu.

Ghibli Park yetkilisi Mai Sato, alanın lunaparktan ziyade sade bir tematik park olarak inşa edildiğine dikkat çekerek, “İçinde hız trenleri ve diğer lunapark figürlerinin olduğu planlar da sunulmuştu ama bunlar Ghibli’nin ruhuna uygun değildi. Ghibli Park bir park, lunapark değil. Ana fikir, parkı buranın doğasıyla uyum içinde sunmak.” dedi.

7 hektarlık alan üstüne kurulan Ghibli Park, yapımlara göre farklı bölgelere ayrıldı. Gençlik Tepesi (Hill of Youth) adı verilen alan 1995 tarihli Yüreğinin Sesi‘ne (Mimi wo sumaseba) göre inşa edilirken, Dondoko Ormanı da 1988‘de çıkan Komşum Totoro‘dan esinlenildi. Tema parkında Ruhların Kaçışı‘nın ikonik sahnesindeki gibi Suratsız karakterinin yanına oturmak ya da devasa Totoro heykelini ve Gökteki Kale‘deki (Tenkû no shiro Rapyuta) kaleyi ziyaret etmek mümkün.

Yılda yaklaşık 1,8 milyon kişinin ziyaret etmesi planlanan parkın ülke ekonomisine 48 milyar yen (yaklaşık 6 milyar TL) kazandırması bekleniyor. Parkta Prenses Mononoke‘ye ayrılan Mononoke Köyü‘nün de gelecek yıl açılması planlanıyor.

Hayao Miyazaki, Toshio Suzuki ve Isao Takahata tarafından 1985 yılında kurulan Studio Ghibli, dünya çapında tanınan animasyon yapımlara imza attı. Prenses Mononoke (Mononoke-hime), Komşum Totoro (Tonari no Totoro), Yürüyen Şato (Hauru no ugoku shiro) gibi uzun metraj animasyon filmleriyle unutulmaz karakterler yaratan Studio Ghibli‘nin 2001 tarihli Ruhların Kaçışı (Sen to Chihiro no kamikakushi), Uzun Metrajlı En İyi Animasyon Filmi Oscar Ödülü‘nü kazanmıştı.

https://twitter.com/ghiblifeeling/status/1587470293773471744

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.