Sinema Haberleri

Yeni Miyazaki Filmi ‘How Do You Live?’in Çıkış Tarihi Belli Oldu

Studio Ghibli, Hayao Miyazaki‘nin uzun zamandır beklenen yeni filmi ‘How Do You Live?‘i bu yaz yayınlayacağını duyurdu.

Hayao Miyazaki‘nin 10 yıldır ilk uzun metrajlı filmi olan How Do You Live?, 14 Temmuz 2023‘te Japon sinemalarında gösterime girecek.

How Do You Live?‘i 2017‘den beri geliştiren Miyazaki Usta, deyim yerindeyse filmi oya gibi işledi. Miyazaki‘nin ayda 1 dakikalık animasyon tamamlamasıyla oluşturulan film, Yoshino Genzaburo‘nun 1937 tarihli öyküsünden uyarlandı.

Film; Honda Junichi adında, yaşına göre küçük, yaramazlık düşkünü, babası yakın zamanda ölmüş, 15 yaşındaki bir çocuğu konu alıyor. Honda, babasının ölümünden sonra amcasıyla birlikte yaşar ve ‘manevi’ bir değişime uğrar. Oğlan sessiz bir hayat yaşayıp, amcasıyla mektuplaşırken ergenlik hakkında daha fazla şey öğrenmeye geliyor. Bozulmamış hayatından sıkılan Honda, amcasının bilgece sözleriyle hayatında beklenenden daha fazlasını yapmayı başarıyor.

Daha önce neden bu hikayeyi seçtiği sorulduğunda Miyazaki, “Bu filmi yapıyorum çünkü cevabım yok” demişti. Filmin Miyazaki‘nin torununa hediye olduğu da açıklandı. Studio Ghibli‘nin kurucu ortağı ve yapımcısı Toshio Suzuki, “Bu onun ‘Büyükbabam bir sonraki dünyaya geçiyor ama bu filmi geride bırakıyor’ deme şekli.” dedi ve yapımı ‘büyük ölçekte bir fantezi’ olarak tanımladı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.