Haberler

Yüzüklerin Efendisi Lisans Gelirleri, Embracer Group’un İlk Çeyrek Büyümesini Sağladı

Yüzüklerin Efendisi markasının sahibi Embracer Group, hissedarlarına ve yatırımcılarına geçen yaz 395 milyon dolara satın aldıkları fantezi serisinin ilk çeyrekte önemli bir büyüme faktörü olduğunu söyledi.

Embracer Group’un son raporlarına göre Embracer’ın Eğlence ve Hizmetler bölümü, büyük ölçüde J.R.R. Tolkien haklarının holding şirketi olan Middle-Earth Enterprises sayesinde organik olarak %70 oranında büyüdü. Şirketin kurucu ortağı ve CEO’su Lars Wingefors, “Yüksek marj öncelikle Middle-Earth Enterprises’ın Yüzüklerin Efendisi için elde edilen güçlü lisans geliri sayesinde sağladığı güçlü katkı ile açıklanıyor,” dedi.

Wingefors’a göre satın alma, satış sırasında şirket tarafından geliştirilen iş planının “çok ilerisinde”.

“Yakın zamanda başarıyla piyasaya sürülen Magic the Gathering ticari kart oyunu The Lord of the Rings: Tales of Middle-Earth de dahil olmak üzere, bu inanılmaz fikri mülkiyete dayalı birçok heyecan verici dış proje görmek cesaret verici. Yakında çıkacak olan PC/Konsol hayatta kalma-zanaat oyunu The Lord of the Rings: Return to Moria ve markayı daha da büyütecek diğer birçok heyecan verici yeni ürün olacak,” diyerek Nisan-Haziran 2023 dönemini kapsayan ilk çeyrek raporunu değerlendirdi.

Middle-Earth Enterprises‘ın performansı, bu yazın başlarında üç yıllık bir satın alma çılgınlığının ardından işten çıkarmalar ve oyun stüdyolarının kapatılmasını da içeren büyük bir yeniden yapılandırma programıyla karşı karşıya olduğunu açıklayan Embracer için biraz rahatlık sağlayacaktır. İsveç merkezli oyun grubu, Middle-Earth Enterprises’ın yanı sıra son üç yılda yayıncı Dark Horse Comics, Japon animasyon dağıtıcısı Anime Ltd ve Square Enix‘ten Tomb Raider serisinin hakları da dahil olmak üzere düzinelerce oyun ve medya şirketi satın aldı.

Ancak genel olarak, şirketin ilk çeyrek sonuçları iş analistleri tarafından “beklenenden daha zayıf” olarak değerlendirildi. Çeyrek faaliyet kârı 1,67 milyar İsveç Kronu (152,75 milyon $) olarak gerçekleşti. Bu çeyrekte net satışlar bir önceki yılın aynı dönemine göre 7.1 milyon Krondan 10.5 milyon Krona (%47 artış) yükseldi.

Grup, bu yılın başlarında suya düşen 2 milyar dolarlık “çığır açıcı” ortaklığın yaralarını sarmaya devam ediyor. Lars Wingefors sürekli olarak şirketin adını vermekten kaçınırken, Axios bu haftanın başlarında Embracer’ın aylar süren anlaşmadan son anda çekildiğini söylediği stratejik ortağın Suudi destekli Savvy Games Group olduğunu bildirdi.

Perşembe sabahı yapılan bir kazanç çağrısı sırasında Lars Wingefors’a çöken anlaşmanın sonuçları hakkında ne düşündüğü soruldu. “Uyum sağlıyoruz, ayarlamalar yapıyoruz ve bunu geride bıraktık,” dedi. “Kişisel olarak çok şey öğrendim ve bunun acı verici olduğunu söylemeliyim, ancak bir girişimci olarak ilerledikçe öğreniyorsunuz.”

Wingefors telefon görüşmesi sırasında “hatalar yaptığını” da kabul etti ancak daha parlak bir gelecek için sabırsızlanıyordu. “İnsanların hala Embracer’ı çok desteklediğini ve uzun vadede kararlı olduklarını hissediyorum” dedi. “Ben de öyle. Model ayarlanıyor ve geliştiriliyor. Ancak benim uzun vadeli vizyonum hala değişmedi. Embracer’ın başarılı girişimciler, yaratıcı yetenekler ve dünya standartlarında IP’lerden oluşan lider bir grup olduğu gerçeğini gözden kaçırmamalıyız.”

“Bir girişimci olarak, ilerledikçe dersler öğreniyorsunuz ve önemli bir inanç, açık fikirli olmanız gerektiğidir” dedi. “Başkalarını dinleyin ve onlara saygı gösterin. Nihayetinde inandığınız şeylere bağlı kalmalısınız. Kendi değerlerinize sadık kalın. Geriye dönüp baktığımda hatalarım oldu ama birçok şeyi de doğru yaptık. Yeteneklerin gruptan ayrılması hepimiz için acı verici ancak kurumsal aptallıktan kaçınmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz, aşırıya kaçan hedef ve amaçları değiştirmiyoruz.”

Kaynak: Variety

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.