Sinema Haberleri

Warner Bros’un Death Note Uyarlaması +18 Olacak

death-note-banner

Death Note’un, Amerikan yapımı sinema uyarlaması için tahmin ettiğimiz bir açıklama geldi.

DICE 2016’da Collider’la konuşan yapımcı Roy Lee, filmin yetişkin izleyici kitlesini hedef aldığını belirterek şunları söyledi; “Kesinlikle yetişkinler için. +18 sınırının altında olmasının şansı sıfır.”

Tsugumi Ohba ve Takeshi Obata tarafından yaratılan manganın hayranlarının bu habere sevinmemesi için hiçbir sebep yok. Death Note’un konusunu şöyle bir hatırlayacak olursak Yagami Light adındaki zeki, lise öğrencisi, doğaüstü bir defter bulur ve bu defterle sadece isimlerini yazarak istediği kişiyi öldürebilmektedir. Kötülüğe karşı açtığı savaşta L ismindeki dedektifle karşı karşıya gelir ve ikilinin arasındaki mücadeleye tanık oluyoruz.

ryuk-death-note

Adam Wingard (The Guest, You’re Next) tarafından yönetilecek filmin başrollerinde Nat Wolff (Paper Towns) ve Margaret Qualley (The Leftovers) bulunuyor. Death Note resmen yapıma başlamamasına rağmen Lee ekibin toplandığını ve bu yılın içinde yapım aşamasına gireceklerini söylüyor.

nat-wolff-margaret-qualley

Yeni filmlerdeki +18 sınırı güzel bir hamle hem daha kaliteli yapımlar oluyor hem de firmalar daha çok kazanıyor. Birkaç filmin bu şartlar altında gişede başarısız olması diğer yapımların umudunu kıracaktır büyük ihtimal. Umarım gereksiz yere bazı yapımları +18 seviyesine çekmezler.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

8 Yorum

  1. death note +18 değil ki niye öyle yapmak için zorluyorlar anlamış değilim illa sevişecekler heralde

  2. Olay sadece seks değil yahu. Sahnede patır patır adamların öldüğünü gösterecekler, Shimigami’lerin görüntüsü de çocuklar için yeterince korkunç zaten. Konu itibariyle de aşırı gergin anlar yaşanacak. Çocuk filmi olmayacak olması iyi olmuş.

    Ha, 18+ çok, neden 16+ değil dersen katılabilirim.

  3. +18 e varacak kadar kan revan olacağını sanmıyorum. Küfürlüde olmayacaktır ki ikiside çok zeki karakterler. Anca bi sex kalıyo onuda naparlar bilemedim yani bu filme +15 den fazlası zarar :)

  4. Jusca adlı kullanıcının yorumuna katılıyorum. 18 yaş sınırlaması bana da biraz fazla geldi çünkü anime bünyesinde rahatsız edici düzeyde cinsellik (ki aslında ben pek içerdiğini hatırlamıyorum Yagami boş zamanlarında kendini okşuyorsa bilemeyeceğim), kötü dil, şiddet unsurlar ve yetişkin temaları içerdiğini hatırlamıyorum. Belki 15 yaş sınırı getirilebilir ki onda da bir üstteki kişinin yorumuna atıfta bulunarak bu sınırlamayı neden düşündüğümü açıklamak istiyorum. DN über seviyede ‘yetişkinlik’ barındırmayabilir ama Shinigami görsel tasvirleri, ölümler, Yagami’nin kendini ilahlaştırma çalışmaları, L’in antisosyal yaşamı, Misa’nın Shinigami’sinin aşkı vs gibi faktörler küçük izleyicilere gerçekten olumsuz örnek teşkil edebilecek nitelik taşıyor. Her iki kısıtlama da beni etkilemeyecektir yaşımdan ötürü ama daha fazla mali gelir istiyorlarsa bunu aşağı çekmeliler.
    Bu arada lütfen çok geç olmadan Nat Wolff şu kadrodan çıkarın. Çocukta ‘performans’/’oyunculuk’ namına hiçbir şey yok! YOK.

  5. deadpool’un ardından +18 fırtınasını da dur durdurabilirsen, özentisidir demiyorum ve +18 demek için haklı sebepler var ama ne bileyim bi acaba demeden edemiyor insan

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.