Sinema Haberleri

Trancendence Fragmanı Yayınlandı

n-TRANSCENDENCE-large570Johnny Depp‘in olmadığı bir yapay zeka kalmıştı, o da oldu.

Aslında Christopher Nolan‘ın Batman filmlerinde görüntü yönetmenliği yapmış olan Wally Pfister‘ın ilk yönetmenliği olan Trancendence konusu itibariyle belki biraz çok işlenmiş yine de geçen zamanla gerçekçiliği artan bir meseleyi yani yapay zekayı konu alıyor.

Filmin özeti şöyle: Dr. Will Caster (Depp), yapay zeka konusunda önde gelen bir bilim adamıdır ve çalışmaları şimdiye kadar yaratılmış tüm bilgiyi ve insan hissiyatını birleştirmektir. Deneyleri ve çalışmaları çok tepki çekmektedir, zaten sonunda teknoloji karşıtı bir terörist grup tarafından vurulur. Fakat bu son olmaz, aksine adamı amacına yürümekten öte koştura koştura vardırır. Caster’ın çalışma arkadaşı ve hanımı adam ölmeden hemen önce zihnini bilgisayara aktarırlar. Bir süre sonra ekrandan konuşan adam, bilgiyi kendine güç edip tehlikeli bir hale döner.

Başta da dediğim gibi, zaman geçtikçe gerçekçiliği daha da artan yapay zeka/birleşik bilinç/insanlığın çevrimiçi bağlanması konusu Metropolis’ten beridir var. Bu sefer de Johnny Depp’le beraber Rebecca Hall ve Paul Bettany’i izleyeceğiz. Ama beni en çok korkutan Morgan Freeman zira amcam son zamanlarda uyduruk filmlerde yer almak gibi kötü bir hobi edindi kendine, umarım bu film de onlardan biri değildir. Gerçi çok beklemeyeceğiz, Mayıs 2014 gibi filmi sinemalarda bekliyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.