Sinema Haberleri

The Batman Tam Bir İlham Çorbası

The Batman filmi hakkında yönetmeni Matt Reeves ardı ardına esin kaynağı açıklıyor. İham aldıkları şeyler arasında The Godfather filmlerinden Taxi Driver’a kadar o kadar çok şey saydı ki, film bir ilham çorbası olmuş gibi duruyor.

Robert Pattinson‘ın Batman performansını izleyeceğimiz gün yaklaşıyor. 4 Mart’ta sinemalara girecek olan filme dair çıkan o kadar çok haber var ki takip etmek zorlaşıyor.

Ancak film başından beri bize çok karanlık bir Batman sunacağı vaadini veriyordu. Halbuki Batman fragmanlarında kendini intikam olarak tanıtırken film PG-13 etiketi almıştı. Yani filmin karanlıklığı, vahşeti ya da intikamı o kadar da sert olmayacak.

Yine de Andy Serkis bu filmin bir başyapıt olacağını söylüyor. Serkis de Josh Brolin gibi sevip güvendiğimiz oyunculardan. Dolayısıyla beklentilerimiz bir haberle yükselip bir diğeriyle düşüyor.

En son bu filmde Batman’in orijin hikayesini izlemeyeceğimizi öğrendik. Yani Martha ve Thomas Wayne bir kez daha bir ara sokakta katledilmeyecekler. Ancak Zoe Kravitz, filmde Selina Kyle’ın orijin hikayesi olduğundan bahsediyor. Yani The Batman, Catwoman’ın neden Catwoman olduğu konusunu da işleyecek.

Bu süreçte Matt Reeves verdiği röportajlarda film için esinlendiği kaynakları açıklıyor. Yönetmen o kadar çok esin kaynağından bahsetti ki senaryo çorba oldu diye endişelenmeye başladık.

The Batman: İlham Çorbası

  • Filmin genelinde 1970 dönemi filmlerinin etkisi olacakmış. Matt Reeves The French Connection, Taxi Driver ve Chinatown gibi filmleri ilham aldığı eserler arasında sayıyor.
  • Yönetmen 1980 dönemi çizgi romanlarından esinlendiğini söylüyor. Ancak bu çizgi romanları Batman çizgi romanları ile sınırlamıyor.
  • Bruce Wayne için ikonik rock grubu Nirvana‘dan esinlendiklerini zaten açıklamışlardı. Matt Reeves onların şarkılarının senaryoyu dahi etkilediğini söylüyor. Bruce Wayne’i de Kurt Cobain olarak hayal ediyormuş. Cobain’in uyuşturucu bağımlılığı yerine Wayne’in intikam bağımlısı bir adam olmasını istemiş.
  • Wayne’in içindeki öfke konusunda 2017 filmi Good Timedan esinlenmiş.
  • Frank Miller’ın Batman: Year One hikayesi onları büyülemiş. O hikayede karakterin sahip olduğu karanlığı ve hikayenin noir temasını filmde yansıtabilmiş olmayı umuyorlarmış.
  • Riddler karakteri için Zodiac Katili‘ni örnek almışlar.
  • Penguin karakteri için The Godfather filmlerindeki Fredo karakterinden ilham almışlar.
  • Batcave‘i tasarlarken New York’ta bulunan terk edilmiş gizli bir yeraltı tren istasyonundan esinlenmişler.
  • Batmobile‘in de kendi başına korkutucu olmasını istemişler. O yüzden Stephen King’in Christine‘i onlara yol gösterici olmuş.
  • Zoe Kravitz de Catwoman rolüne hazırlanırken kedilerin ve aslanların nasıl dövüştüğünü izlemiş.
YouTube player

Umarım arada gözümden kaçan bir ilham kaynağı olmamıştır. Gördüğünüz gibi film her şeyden esinleniyor. Bakalım bu kadar ilham bir araya gelince ortaya nasıl bir iş çıkacak. Merakla bekliyoruz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.