Sinema Haberleri

Firestarter Yetişkinlere Yönelik Onay Alırken The Batman PG-13’te Kaldı

Robert Pattinson‘ın başrolünde olduğu The Batman, PG-13 rating alarak hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Jason Blum’ın yapımcılığını üstlendiği, Stephen King’in Firestarter romanından uyarlanan film ise R rating (18+) aldı.

The Batman’ın PG-13 rating’i DC hayranlarını hayal kırıklığına uğrattı. Zira Joaquin Phoenix‘in canlandırdığı Joker karakteri ekranlara R rating ile gelmişti. Seyirci kitlesi çocukları içermese dahi film gişede başarı elde etmişti. Üstelik hayranlar bu başarıyı biraz da filmin R-rating alma özgürlüğüne sahip olmasına bağlıyorlardı. Çünkü bir filme çocuk izleyici kitlesini dahil etmek gösterilebilecek sahneler üzerinden konunun nasıl işlendiğini de çok etkiliyor aslında.

Pattinson’ın canlandıracağı Batman karanlık ve vahşi temasıyla öne çıkıyordu. Öyle ki filmin reklamları daima Wayne’in intikama susamışlığını gözler önüne koyuyordu. Dolayısıyla Pattinson’ı gözü intikam hırsı bürümüş bir cani rolünde görme beklentimiz vardı.

Kendilerinin yarattığı beklentiye rağmen stüdyo gişe gelirlerini riske atmak istememiş. İçerikteki vahşeti azaltıp yumuşatmış olmalılar ki film PG-13 etiketiyle gelecek. Haliyle hayranlar filmin temasına değil, maddi getirisine odaklanan bir yapım izleyeceklerini düşünerek hayal kırıklığı yaşadı.

The Batman 4 Mart 2022’de vizyona girecek. Ondan 1,5 ay sonra da HBO Max‘e gelecek.

The Batman filminin alamadığı R rating’i Jason Blum Firestarter ile havada kaptı. Ünlü korku filmi yapımcısının Stephen King uyarlamalarını bir süredir takip ediyoruz. Bu yıl çıkacak filmleri arasında King’in 1980 yılında yazdığı Firestarter romanı uyarlaması da var.

Firestarter romanını Altın Kitaplar dilimize Tepki adıyla çevirmişti. Roman daha önce, 1984 yılında da sinemaya uyarlanmıştı. Hatta başrolde Drew Barrymore vardı. Fakat yapım hiç iyi yorumlar almamıştı.

Yeni Firestarter filminde başrolde Ryan Kiera Armstrong var. Ona Zac Efron eşlik edecek. Filmin çekimleri 2021 yazında tamamlandı. Bu yıl içerisinde seyirciyle buluşacak olsa da tam tarihi henüz açıklamadılar.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.