Sinema Haberleri

Jason Blum’ın Stephen King Uyarlamaları: Mr. Harrigan’s Phone ve Christine

Jason Blum‘ın Stephen King uyarlamaları arasından Mr. Harrigan’s Phone için başrol oyuncuları belli oldu. Blum, King klasiklerinden Christine‘i tekrar ekrana uyarlayacak. Firestarter da post-production’a geçti.

Stephen King uyarlamalarının ardı arkası kesilmiyor. Yeni çıkan eserleri anında stüdyoların ilgisini çekiyor. Eski kitapları ve klasikleri de tekrar tekrar ekrana geliyor. Hepsinin haberlerini takip etmekte dahi zorlanıyoruz. Fakat bu Stephen King uyarlamalarına duyduğumuz heyecanı azaltmıyor. Bu kez Jason Blum’ın projelerinden haberlerle karşınızdayız.

Jason Blum

Mr. Harrigan’s Phone

Türkçe’ye Altın Kitaplar tarafından Kan Varsa adıyla çevrilen If It Bleeds, Stephen King’in en son çıkan öykü kitabıydı. İçinde 4 adet öykü bulunan kitabın her bir öyküsünü farklı bir yapımcı almıştı. Mr. Harrigan’s Phone öyküsünü Netflix almıştı. Uyarlamanın yapımcılık, senarist ve yönetmenliğini de Jason Blum, Ryan Murphy ve John Lee Hancock‘un ellerine bırakmıştı.

Hikaye küçük bir kasabada yaşayan ve münzevi milyarder ihtiyar Mr. Harrigan ile arkadaş olan genç Craig‘in başından geçen bir olayı anlatıyor. İkilinin, kitaplar ve akıllı telefonlar üzerine yaptıkları sohbetleri ile güçlenen ilişkileri Mr. Harrigan’ın ölümüyle son bulmuyor. Zira, Craig mezara telefonuyla gömülen Mr. Harrigan‘a attığı mesaja cevap alıyor. Mr. Harrigan’ı Donald Sutherland, genç Craig’i ise Jaeden Martell canlandıracak. Mr. Harrigan’s Phone’un 2022’de çıkması planlanıyor

Jaeden Martell’in popülerliği gittikçe artıyor. Genç oyuncu bir diğer Stephen King uyarlaması olan IT filminde Stuttering Bill karakterinin çocukluğunu oynamıştı. Rick & Morty’nin reklam amaçlı çekilen mini videolarında Morty’i canlandırmıştı. Ayrıca The Lost Boys reboot projesinde de adı ilk açıklanan oyuncular arasındaydı.

Donald Sutherland – Jaeden Martell

Christine ve Firestarter

Firestarter, Jason Blum’ın yapımcılığını üstlendiği bir diğer Stephen King uyarlamasıydı. Filmin çekimleri geçtiğimiz mayıs ayında başlamıştı. Çekimleri bitti haberi gelmese de film IMDb sayfasında post-production fazına geçti. Yani çekimleri de muhtemelen sona yaklaştı ve hatta bitti.

Aslında Firestarter önceden de filme uyarlanmıştı ama pek başarılı olamamıştı. Bu kez farklı bir kadro ve daha yüksek bir bütçe ile bakalım başarı yakalayabilecek mi. Christine de King’in klasikleri arasında yer alan bir romanı. Hikaye 1983’te John Carpenterın yönetmenliğinde ekranlara gelmişti. Gayet ses de getirmişti. Fakat onu da güncellemek gerektiğini düşünmüş olmalılar ki Blum’ın projelerine Christine de eklendi.

Altın Kitaplar, Christine‘i kendi adıyla Türkçe’ye çevridi. Firestarter için ise Tepki başlığını kullandılar.

Christine

Jason Blum’ın Stephen King Uyarlamaları – Bir Sonraki Adım

Jason Blum tabağındaki 3 proje ile yetinememiş olmalı ki ünlü korku filmleri yapımcısı The Dead Zone‘u da uyarlamayı çok istediğini dile getirdi. Ancak The Dead Zone’un uyarlama haklarına henüz sahip olmadığını da tekrar tekrar söyledi. Yani bu yalnızca bir dilek olarak kaldı, şimdilik gelecekte bir The Dead Zone uyarlaması projesi yok.

Altın Kitaplar The Dead Zone’u da Türkçe’ye Çağrı adıyla kazandırdı. Bu hikaye de 1983’te müthiş bir kadro ile beyaz perdeye uyarlanmıştı. Jason Blum, 1983’te beyaz perdeye başarılı şekilde uyarlanmış Stephen King hikayelerini reboot’lamak istiyor gibi duruyor.

Kitabın arka kapak tanıtımı şu şekilde:

John Smith paten kaymayı seven sıradan bir çocuktur. Bir gün paten sahasında geçirdiği küçük bir kaza hafif bir beyin sarsıntısına neden olur. John bu olayın üzerinde durmaz ve olağan yaşamına devam eder. Ama artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Farkında olmadığı bazı değişiklikler olmuş, önsezileri ve bazı duyuları gelişmiştir. llar sonra John bir kaza daha geçirir ve yaşamındaki bazı ayrıntılar belirginleşme başlar. Artık kimsenin duymadığı, bilmediği ve hissetmediği her şey onunla arkadaş olmuştur.

Sizce Jason Blum’ın Stephen King Uyarlamaları The Dead Zone ile devam etmeli mi?

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.