Haberler

HBO Max 2022 Yılı İçinde Türkiye’ye Geliyor

Avrupa ülkeleri kapsamında HBO Max, Türkiye’den de izleyici almak için kolları sıvamıştı. Türkiye ofisinin başına Barış Zavaroğlu‘nu atayarak projede ilk somut adımı attı. Disney+’ın ardından HBO Max de 2022 yılında erişime açılacak.

HBO Max’in Türkiye ofisini açmaya niyetli olduğunu Ekim ayında haber vermiştik. Fakat o zamandan beri somut bir gelişme yaşanmamıştı. Şimdi Barış Zavaroğlu’nun ofisin başına atanması ile HBO Max Türkiye projesi hız kazandı.

Zavaroğlu daha önce Turkcell, Fox ve Disney ile birlikte çalışmış bir isimdi. Platformun Türkiye genel müdürü olarak da Avrupa genel yöneticisi Christina Sulebakk’a bağlı çalışacak.

Barış bize önemli bir zamanda katıldı. Stratejik olarak önemli bir marketi açmaya ve geliştirmeye hazırlanıyoruz. Onun profesyonel birikimi ve liderliği bizim için çok değerli. Avrupa’daki yayılma sürecimiz dahilinde Türkiye’de de hızlıca açılışımızı yapıp yapılaşmak istiyoruz.

Christina Sulebakk

Zavaroğlu HBO Max’in dikkate değer bir ivmeyle dünyada yayılmakta olduğunu söylüyor. Ayrıca derin ve kapsamlı içerikler üretmesiyle öne çıkan bir platform olduğunu da ekliyor. Hatta HBO Max’in sunduklarını gezegende sunan başka bir platform olmadığını söyleyecek kadar da firmasına güveniyor. Dolayısıyla servisin Türkiye’ye getirilmesinde rol alacak olmaktan onur duyduğunu da ekliyor.

Şu an Türkiye yabancı yayın platformlarından Netflix ve Amazon Prime Video‘ya sahip. Apple TV plus‘a da Türkiye’den erişmek mümkün.

Disney+ yakın zamanda RTÜK onayını aldı. Onun gelişini heyecanla bekliyoruz. HBO Max de onu hemen arkasından takip edecek platform olacak. Geriye büyük firmalardan Paramount+ kalıyor zannederim. Ha bir de Vought+ tabii ki.

HBO Max ile Neler İzleyebiliriz?

Elimizde Türkiye’de yayınlanacak tüm film ve dizilerin bir listesi henüz yok. Fakat kesin konuşabileceğimiz bazı başlıklar da var.

Öncelikle Looney Tunes ve DC uyarlamalarının haklarının HBO Max’te olduğunu hatırlatalım. Aynı zamanda Dune ve The Matrix Resurrections da sinemalara geldiği gün bu platform üzerinden yayınlanmıştı. Hatta Harry Potter 20. yıl özel buluşması da bu platforma özeldi. Platformun ünlü dizilerinden bazıları da şunlar:

  • Game of Thrones
  • Succession
  • The Sopranos
  • Todd MacFarlane’s Spawn
  • Watchmen
  • Westworld

HBO Max aslında sansüre karşı tutumuyla öne çıkan bir platformdur. Kablolu yayınlarda gösterilmesi uygun kaçmayacak içerikleri seyircilere gösterir. Hatta David Fincher‘ın VOIR serisinin Film ve Televizyon bölümü de HBO Max’i yayın platformlarını sinemadan ve televizyondan ayıran asıl marka olarak tanıtıyordu. Bunun HBO Max’in Türkiye yayın listesini ne derece etkileyeceğini gergin bir merakla bekliyoruz.

Haberini Yaptığımız Uyarlamalardan Hangileri HBO Max’e Geliyordu?

Lumberjanes çizgi romanları HBO Max ile dizi oluyordu.

Taika Waititi platforma özel bir korsan filmi hazırlıyordu.

The Last of Us dizisi yayınladığında muhtemelen HBO Max Türkiye’ye gelmiş olacak.

Neil Gaiman’ın Dead Boy Detectives karakterlerinin yan dizisi de pilot bölümünü HBO Max’te yayınlayacak. Eğer olumlu geri dönüş alırsa dizinin devamını çekecekler.

Tabii ki diğer tüm DC filmleri gibi Robert Pattinson’ın The Batman‘ini de HBO Max üzerinden izleyebileceğiz.

Son 6 ayda yayınladığımız haberlerden henüz yayınlanmayanlar bunlar. Yayın listesi netleşmeden daha fazla hayal kurmamak adına burada kesip yeni gelişmeleri beklemeye başlayalım.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.