Stephen King’in Revival Romanı Beyaz Perde Yolunda
Gün geçmiyor ki bir Stephen King romanı daha sinemaya uyarlanmasın. King külliyatından seçilen yeni uyarlama Revival romanını konu edinecek.
Geçtiğimiz birkaç yıl Stephen King uyarlamaları açısından oldukça zengin geçti. Önce efsanevi fantastik serisi Kara Kule uyarlandı ama aradığı başarıyı bulamadı. Sonrasında herkesin hafızalarında yer edinmiş korku romanı IT, iki bölüm halinde yayınlandı (İkinci filmini pek sevemedik). Hayvan Mezarlığı ve sonrasında da Doctor Sleep derken, King uyarlamalarının ardı arkasına kesilmedi.

Deadline’da yer bulan habere göre Doctor Sleep’in yönetmeni Mike Flanagan başka bir Stephen King uyarlamasıyla karşımıza çıkacak. 2014 yılında basılan Revival romanının beyaz perdeye uyarlanması için çalışmalar başlamış.
Revival, Altın Kitaplar tarafından Diriliş ismiyle Türkçe’ye de kazandırılmıştı. Bu roman da Maine de geçiyor ve karanlık varlıkların insanlar üzerindeki şeytani emellerini konu ediniyordu. Yine korku dolu, yine gerilimli bir Stephen King filmi olacak gibi duruyor.
King’in belki en iyi romanlarından biri değil ama Doctor Sleep’te çizdiği başarılı yönetmen çizgisiyle Flanagan’ın bu uyarlamayı da hakkıyla yerine getireceğini düşünüyoruz.