Sinema Haberleri

Resident Evil Filmlerinin Mutfağından Monster Hunter Filmi Geliyor

Resident Evil: The Final Chapter olarak yerinde isim alan film Pal W. S. Anderson‘ın hayatta kalma korku oyunu serisinden son filmi olsa da, yönetmen oyun geliştirici Capcom ile sinematik bağlarını koparacağa benzermiyor.

Sıradaki mi? Sevilen Monster Hunter serisine farklı bir yaklaşım.

pwvpiduijjf29kthuw2h

Anderson ve yapım ortağı Jeremy Bolt ile Resident Evil’in çıkış tarihi üzerine yapılan röportaj, Capcom’un efsanevi RPG oyunu Monster Hunter‘ı konu alan bir film üzerinde çalıştıklarını doğruladı. Egzotik topraklara seyahat edip yerel yaratıkları öldürerek yolunuzu açtığınız fantastik oyun serisi olarak tanımlayabiliriz. Böylece cesetlerinden daha iyi zırh ve silah üretip, her şeyi tekrar edebilirsiniz. Seri Capcom’un en iyilerinden biri. Oyun geliştiricinin memleketi olan Japonya’da çok yaygın oyuncusu mevcut ve film uyarlamasının birkaç yıldır yapım aşamasında olduğu dedikoduları dolaşıyordu.

u4ht2rcbwbz9wakyl8ew

Anderson’un filme el atması, Resident Evil serisinde de olduğu gibi, tutucu Monster Hunter fanlarını bir şekilde oyuna çok da sadık olmayan bir film olarak karşılayabilir. Röportaja göre, Anderson’un film için hazırladığı senaryo Monster Hunter evrenindeki çeşitli yaratıkların, bizim kendi evrenimizi istila etmesi üzerine dayanıyor. İnsanlığın ayaklanarak onları geri püskürtmesini zorunlu kılıyor. Yukarıda LAX’ı işgal eden Rathalos’un çizimini görebilirsiniz. Filmden ne beklemeniz gerektiğini daha iyi anlatabilmek için, kısa bir girişini aşağıda veriyoruz:

Her yaratık için bir kahraman vardır. Sonu olmayan bir işte çalışan sıradan biri, kadim bir kahramanın soyundan geldiğini öğrenir. Mistik yaratıklar bizim dünyamızı yok etmeden önce, bir Yaratık Avcısı olabilmek için gizemli dünyaya seyahat ederek eğitim almalıdır.

Pekala. Oyunlara tam olarak sadık kalmayabilir, ancak Monster Hunter konseptiyle eğlenceli işler çıkarttıkları sürece, bence çok ilginç olabilir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.