Sinema Haberleri

James Gunn, Yeni DCU Filmlerine Özen Gösteriyor!

Sıradaki DC Universe filmleri, bildiğiniz üzere James Gunn’a emanet edildi. James Gunn, filmleri aceleye getirmeyeceğini ve özenle üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

Marvel Sinematik Evreni‘ne yetişmek için yanlış kararlar veren Warner Bros., hatasından çok geç olsa da vazgeçmişti. Aralarda güzel filmler ve diziler olsa da, geneline baktığımızda DC filmlerinin kötü olduğunu söylesek, haksız sayılmayız. Uzun bir süre boyunca prodüksiyon karmaşasında kalan filmlere çözüm olarak, başa James Gunn getirilmişti.

Hikâyeyi biliyorsunuz ama hızlıca üzerinden geçelim. Guardians of the Galaxy Vol. 3 çekimleri başlamadan kısa bir süre önce Disney ve Marvel Studios, James Gunn’ı gözden çıkarmıştı. Bunun sebebi olarak da yıllar önce attığı “kara mizah” odaklı Tweetler olmuştu. Galaxy kadrosundan ve izleyicilerden gelen tepkiler ardından, geri vites atan Marvel Studios, Gunn’ı tekrar yönetmen koltuğuna getirdi. Ama iş işten geçmişti.

DC Evreninin Yeni Kahramanı: James Gunn

DC filmlerinin en büyük sorunu, devamlılığının korunamamasıydı. Çok hızlı çekilen filmler, bir hikâye anlatmaktan çok ekrana süper-kahraman fırlatıyordu. Zack Snyder, kendi vizyonunu buna aktarmaya çabalasa da Warner Bros. tarafından engellendiği de sık sık gündeme gelen bir haberdi. Fakat sonunda Warner Bros. silkelenerek, Marvel Studios tarafından gözden çıkarılan James Gunn‘ı kolundan tuttuğu gibi tüm işin başına getirdi.

İlk iş olarak Suicide Squad’a yeni bir film çeken Gunn, kendi eğlenceli vizyonunu filme ve karakterlere aktarmayı başardı. Sonrasında da peşi sıra yeni projeleri açığa çıkardı.

İlk aşama olarak belirlenen DCU Chapter One: Gods and Monsters, bilinen birçok kahramanı ve kötüyü, tekrar karşımıza çıkarak. Daha öncesinde yapılan hatalardan sıyrılmak adına birçok yazar ekibi ve yönetmene yol verildi. Ayrıca oyuncularda da büyük değişiklik yapıldı. Belki de en çok tepki toplayanı Henry Cavill‘ın elinden Superman rolünün alınması oldu.

2023 yılında duyurulan yol haritasının ardından, nasıl bir süreç işleneceği de DC ve sinema takipçilerinin de merak konusu oldu. James Gunn, bu sessizliği bozmak adına IGN‘e röportaj verdi.

James Gunn: Yarım Yamalak İş Yapmayacağız!

James Gunn, “Her şeyi netleştirmek adına söylemeliyim ki, duyurduğumuz tüm yapımlar ille de gelecek diye bir kaide yok. Bu tamamen senaryoya bağlı! Duyurduğumuz hiçbir yapımın yarım yamalak bir şekilde prodüksiyon aşamasına geçmesine izin vermeyeceğiz.” sözlerine yer verdi. Bu açıkçası olumlu bir haber. Çünkü ilk Suicide Squad filmi, çok kısa bir sürede yazılıp yine çok kısa bir sürede çekilip vizyona girmişti. Haliyle kötü bir film olmuştu. Buna benzer olarak Snyder’ın, Justice League filmi de Warner Bros. tarafından kurguya alınmış ve yönetmenin kendi vizyonunu yansıtmasına izin verilmemişti.

Marvel Studios, bu konuda Iron Man‘in ilk filminden, Endgame‘e kadar güzel bir süreç takip etmişti. Fakat son fazlara girildiğinde tökezlemesinin de en büyük sebebi bu plansızlıktı. Disney+ üzerinden yayınlanacak dizileri aceleye getirmeleri yüzünden negatif yorum bombardımanına maruz kalmışlardı.

James Gunn’ın çizdiği yol haritasına göre 2025 yılında çıkacak Superman filmi Gods and Monsters’ın ilk halkası olacak. Onu The Brave and the Bold filmi ve Andy Muschietti’nin çekeceği yeni Batman filmi takip edecek. Ayrıca James Mangold’un da merakla beklenen Swamp Thing filmi de bu yol haritası içerisinde yer alan filmlerden biri.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.