Sinema Haberleri

Doctor Strange, Tüm Marvel Evrenlerini Bağlayacak!

doctor-strange-banner

Geçtiğimiz hafta sonu Marvel Stüdyoları kuşkusuz San Diego Comic-Con etkinliğine damgasını vuran grup oldu ki bu bizim için bir sürpriz olmadı; ancak etkinliğin kendisi sürprizlerle doluydu!

Yeni başlayacak Örümcek Adam serisinin ilk filmi Spider-Man: Homecoming’den yayınlanan görüntüler, filmin yönetmeni Kevin Feige’in sahneye çıkması, Guardians of the Galaxy’den Bebek Groot ve 2018 yılında yayınlanacak olan Black Panther filminin oyuncu kadrosunun açıklanması günün önemli gelişmelerindendi. Ama hiç şüphe yok ki Marvel Studios o gece bu sene Kasım ayında çıkacak olan Doctor Strange filmine odaklanmıştı. Doctor Strange ile ilgili yapılan en büyük açıklama ise bu filmle birlikte Marvel Sinematik Evreni’nin (Marvel Cinematic Universe, MCU) çoklu evren kavramını en sonunda beyazperdeye taşıyacak olmasıydı!

doctor-strange

Multiverse (Çoklu Evren) Nedir?

Çizgi roman veya bilimkurgu kültürüne fazla hakim olmayan okuyucularımız için çoklu evreni (Multiverse) tanımlamak gerekirse;

Çoklu evren, çeşitli zaman çizgilerinin ve evrenlerinin birleşiminden oluşan, tek bir karakterin farklı evrenlerdeki farklı versiyonlarının aynı anda var olabilmesine olanak tanıyan bir olgudur. Yani Einstein’ın paralel evrenler teorisinin vücut bulmuş hali denebilir.

marvel-cinematic-universe-phase-two-collection-com_ga49.640

Dünyamızı her türlü tehlikelerden koruyan ve bulunduğumuz boyutun Mistik Savunucusu olan Doctor Strange de bu kavramı beyazperdeye taşıyacak kişi olarak seçilmiş, zaten daha uygun bir aday daha düşünemezdik.

Filmin yönetmeni Scott Derrickson da panelde yaptığı konuşmada bu fikre atıfta bulunarak şunları söyledi:

Çizgi romanlar, Doctor Strange ile birlikte hayatımızda psikedelik, mistisizm, ruhanilik barındıran ekstra bir boyut yaratmış ve 60’lı yıllara ait olan tüm bu ögelerle birlikte Marvel çizgi roman evrenini Marvel çoklu evrenine aktarmıştır. Sanıyorum Doctor Strange filmi Marvel Sinematik Çoklu Evreni’nin başlangıcı olacak. Yani çizgi romanda yaptığı işin aynısını beyazperdeye taşıyacak”

Bilmeyenler için hatırlatalım, Doctor Strange (Stephen Strange) Mistik Sanatlar Ustası olup zamanla Sorcerer Supreme, yani bulunduğumuz evrenin baş Mistik Koruyucusu haline gelmiş, yaşayan en güçlü büyücülerden biridir. Doğal olarak sadece bulunduğumuz evrendeki tehlikelerle değil, başka boyutlardan, düzlemlerden hatta paralel evrenlerden gelen tehlikelerle mücadele etmektedir.

doctor-strange

Bu ne mi demek? Doctor Strange filmi ile birlikte bugüne kadar beyazperdede izlediğimiz bütün Marvel karakterlerinin farklı versiyonlarını yeni filmlerde yardımcı karakter olarak görebiliriz demek. Alkolik, eline geçen her fırsatta sağa sola sataşan bir Tony Stark yerine, ciddi, az ve öz konuşan, bakışlarıyla milletin arkasını dönüp kaçmasını sağlayan, yüzünde kocaman bir yara izi olan bir para babası Tony Stark görebiliriz demek.

Bir de Marvel TV durumu var tabii ki. Müdürlerin yaptığı açıklamalar neticesinde Marvel’ın televizyon dizileri ile filmlerinin çok iyi anlaşamadığını biliyoruz. Bu yüzden Marvel Stüdyoları Doctor Strange’in sunacağı bu fırsatı kullanarak, televizyon dizilerinin paralel başka bir evrende geçtiğine karar verebilir.

Unutmadan hatırlatalım, Doctor Strange 4 Kasım 2016 tarihinde vizyona girecek. O zaman kadar yeni haberler geldikçe paylaşmaya devam edeceğiz, takipte kalın!

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. “Bu yüzden Marvel Stüdyoları Doctor Strange’in sunacağı bu fırsatı kullanarak, televizyon dizilerinin paralel başka bir evrende geçtiğine karar verebilir.”
    Fırsat? Olumlu anlamda kullanılır genellikle bu hani. Bahsedilen şey ise berbat bir şey.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.