Dizi Haberleri

Netflix’ten Bir Oyuncak Belgeseli: The Toys That Made Us

Akşamları izleyecek güzel bir belgesel arıyorsanız Netflix’in The Toys That Made Us belgeseli tam da aradığınız şey olabilir. Sekiz bölümden oluşan oyuncak belgeselinin ilk dört bölümüne Netflix’ten ulaşabilirsiniz.

Her bölümü 1 saatten biraz daha kısa olan belgeselin şu ana kadar yayınlanan bölümlerinin isimleri; Star Wars, Barbie, He-Man ve G.I. Joe şeklinde. Her bölümde belli bir oyuncağa odaklanan belgeselin diğer bölümlerinde Transformers, Hello Kitty, Star Trek ve LEGO’yu göreceğiz. 

Belgeselde, hayatımıza yön veren oyuncakların yaratıcılarıyla konuşuluyor. Şovun öncelikli noktası hepimizin birlikte büyüdüğü oyuncakların ortaya çıkışında fikir sahibi ve herhangi bir katılımı olan insanlar.

Yayınlanan bölümlerin özetleri:

Star Wars

Cincinnati’deki küçük bir oyuncak şirketi, o güne kadar giriştiği en büyük lisanslama projesine başladığında tarihin en kârlı oyuncak telif anlaşması ortaya çıkar.

Barbie

Mattel’in kurucu ortağı, Almanya’daki müstehcen bir bebekten aldığı ilham sayesinde, küçük kızlara yönelik oyuncak bebek sektörünü kökten değiştirir.

He-Man

Bir oyuncak şirketinin başarısız aksiyon figürü serisinin canlandırılmasından sorumlu olanlar, milyar dolarlık imparatorluğun epik yükselişini ve düşüşünü anlatıyor.

G.I. Joe

50 yıldan uzun bir süre önce “aksiyon figürü” terimini ilk kez ortaya atan bir grup oyuncak pazarlamacısı, erkek çocukları için yeni bir oyuncak bebek türü tasarladı.

Küçüklüğümüzü bu oyuncaklarla geçirmeseydik şu an nasıl insanlar olurduk? Bu oyuncakların popüler kültüre nasıl bir katkısı olduğunu ve kendi tarihlerini The Toys That Made Us belgeselinden öğrenebilirsiniz.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.