Oyun Haberleri

Zelda: Tears of the Kingdom, Üç Gün İçerisinde 10 Milyon Satış Barajını Aşmayı Başardı

Nintendo Switch‘in en kuvvetli oyun serilerden biri olan Zelda‘nın devam oyunu Tears of Kingdom yepyeni bir rekora imza attı. Zelda: Tears of the Kingdom, yalnızca üç gün içerisinde 10 milyon kopya sattı!

Konu Nintendo oyunları olduğunda, hayran kitlesinin markaya ve serilere ne kadar sadık olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ister Mario olsun, isterse Pokémon; Zelda markası tabii aralarında çok ama çok özel bir yere sahip. Hangi oyunu çıkarsa çıksın, oyunculara yepyeni deneyimler sunmayı kendisine görev edinmiş bir seri.

Breath of the Wild oyununun devamı niteliğinde hazırlanan Tears of the Kingdom, 12 Mayıs tarihinde yayınlanmıştı. Nintendo America‘nın 17 Mayıs’ta Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma göre 12 Mayıs – 15 Mayıs tarihleri arasında oyun 10 milyon kopya satmayı başarmış. Bu gerçekten de uçuk bir satış başarısı. Zaten Switch’in en hızlı satan oyunu rekorunu ele geçirmeyi de başardı.

Neden uçuk diyorum? Çünkü Nintendo Switch‘in oyunlarının sadece o konsola ait olduğunu, başka platforma çıkmadığını unutmamak gerekiyor. Ayrıca diğer platformların fiyatlandırmasına göre Switch oyunları biraz daha pahalı oluyor. Birçok AAA oyun 60 dolar bandında satılırken, Switch uzun zamandır hangi oyunu olursa olsun hepsini 70 dolar etiketiyle satıyor.

Zelda: Tears of the Kingdom Rekordan Rekora Koşuyor

Tears of the Kingdom, bu başarısı tek bir rekorla da sınırlı kalmıyor. Switch’te en hızlı satan oyun olmasının yanı sıra, Zelda oyunları arasında da en hızlı satılan oyun unvanını kazandı. Ayrıca K. Amerika pazarında da en hızlı satan Switch oyunu olmuş oldu. Gerçi platformları farklı ama oyunları satış sayısı olarak karşılaştırmak gerekirse, Tears of the Kingdom’ın Horizon: Forbidden West ve God of War: Ragnarok‘u geçtiğini eklemem gerek.

Forbidden West, 8.3 milyon satış yaparken, GoW: Ragnarok ancak üç ay içerisinde 11 milyon satışa ulaşabilmişti. Bu gerçekten Zelda markası ve Nintendo için büyük bir başarı. Serinin Breath of the Wild ile birlikte yeni bir soluk kazanmasıyla, stüdyonun da oyunları bu tarzda geliştireceğini açıklamış olması, hayranları daha da sevindirecektir.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.