Oyun Haberleri

Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep Epic Games’te Ücretsiz

Gearbox, Tina’nın FRP oynattığı Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep DLC’sini ayrı bir oyun olarak yayınladı. 16 Kasım‘a kadar Epic Games‘in ücretsiz dağıtacağı oyun, DLC’ye hayran olan oyunculardan tepki topladı.

Borderlands 3 oyunu duyurulduğundan beri Gearbox’ın aldığı kararlar Borderlands serisinin çoğu hayranını öfkelendiriyor. Hayranları kızdıran yeni gelişme ise Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep DLC’sini ayrı bir oyun olarak çıkarmış olmaları. Evet, DLC’nin tekrar gündeme gelmesi onu sevenler için güzel bir haber. Daha çok kişi haberdar olsun ve oynasın isteriz. Fakat onu ayrı bir oyun olarak çıkarmak oyuncunun tüm hikayesel deneyimini mahvedecek bir karar. Zira bu, bir romanın son bölümünü alıp ayrı bir kitap olarak basmaya benziyor. Ancak Gearbox kendi şaheserlerini mahvetmeyi umursamıyor gibi duruyor.

Borderlands 2, DLC’leri ile birlikte Borderlands’in muhteşem bir devam oyunu olmuştu. Oyunun oynanışı, karakterleri, hikayesi ve zorluk seviyeleri gerçekten keyifliydi. Fakat Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep bambaşka bir şeydi. Muhteşemliği gameplay’inde değil, hikayesindeydi. Zira oynanış açısından hâlâ keyifli olsa da Dragon Keep, Borderlands 2’den farklı bir gameplay de sunmuyor. Ancak Borderlands 2’nin hikayesiyle iç içe giden anlatıları DLC’yi şaheser yapıyor. Dolayısıyla, Borderlands 2 oynamamış oyuncular Tina’nın yarattığı dünyadaki detayları yakalayamayacaklar, sürprizler ile hayrete düşemeyecekler ve DLC’nin duygusallığını asıl oyunu oynamış kişiler kadar hissedemeyecekler. Bu yüzden Tiny Tina’s Wonderlands için Tina’nın oyun anlatıcılığını anlattığı oyunun hikayesini bozarak vermek, yani bu DLC’yi kökünden ayırıp ayrı bir oyun olarak yayınlamak pek iyi bir fikir değil.

İlgili Makaleler

Borderlands 2’nin bir DLC’si olarak çıkan oyun FRP oynamış herkesi kahkahalara boğuyordu. Çünkü bu DLC’de 13 yaşındaki Tina bir B&B (D&D parodisi olan FRP sisteminin açılımı Bunkers & Badasses) macerası oynatıyordu. Ve Tina’nın oyunu tüm FRP klişelerini içeriyordu. Oyun yöneticisinin ayarlayamadığı zorluk seviyeleri, kural üzerine tartışmalar ve oyuna kendini kaptıramayan oyuncu gibi. Hatta pek anlamı olmayan PLOT TWIST‘ler ve son derece dandik görevler de bizi bekliyordu. DLC gerçekten de yeni FRP oynatmaya başlamış birinin acemi oyunu gibiydi ve çok ama çok keyifliydi. Dolayısıyla Borderlands 2 ile birlikte gönlümüzde bir taht kurmuştu. Kalitesi ve başarısıyla çok sevildiği için de yeni çıkacak Tiny Tina’s Wonderlands oyununu heyecanla bekliyorduk.

YouTube player

Eski Defterler: Gearbox’ın Borderlands 3 ile Tepki Toplaması

Gearbox Borderlands 2’yi böylesi seven hayranlarını kısa sürede karşısına almayı başardı. Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep’in topladığı tepkiler de bize eski defterleri açtırdı. İşte Borderlands 3 döneminde neler yaşandığının bir özeti.

Borderlands 2’den beri üçüncü oyunu heyecanla bekliyorduk. Sonra bir Borderlands teaser fragmanı yayınlandı ve çok güzeldi. Hem müziği, hem görselleri, hem de fragmana gizlenmiş eşya kodu ile bizi gaza getirdi. Ancak fragmanın üçüncü oyunu müjdelediği kesin değildi. Zira öncesinde biz hikayenin devam etmesini beklerken Gearbox bize üçüncü oyun yerine önce Pre-Sequel, sonra da Tales from Borderlands vermişti. Teaser fragmandan sonra nefeslerimizi tuttuk, asıl fragmanın geleceği etkinliği bekledik.

YouTube player

Asıl fragmanı izlerken de çok mutluyduk. Üçüncü oyunun nihayet geldiğini ve fragmanın Borderlands 3 fragmanı olacağını Gearbox CEO’su Randy Pitchford fragmandan hemen önce söylemişti. Yeni karakterler harika görünüyorlardı. Görseller de öyle. Müzik de öyle. Üstelik önceki Borderlands oyunlarındaki karakterler karşımızdaydı. Tiny Tina büyümüştü. Maya’nın saçları uzamıştı! Ayrıca Brick de saksafon solosuyla göz kamaştırıyordu. Fragmanı izlerken heyecanla zıp zıp zıplıyorduk.

Bir hafta kadar sonra üçüncü oyunun Epic Games’e özel çıkacağını öğrendik. Ancak Borderlands’in hayran kitlesi büyük oranda Steam kullanıcısıydı. Epic üyeliği açmak istemeyen kullanıcılar bu kadar heyecanlanıp mutlu olduktan sonra oyunu oynamak için Epic üyeliği açmaya zorlanmaktan rahatsız oldular. Zira oyunun CD olarak satılan fiziksel kopyaları bile Epic üyeliği istiyordu. İlk tepkiler bununla başladı. Hayal kırıklıklarını göstermek için hayranlar Steam yorumlarını bir gecede olumsuza çektiler. Hem de 166 bin oyla %95 olumlu seviyesinde olan Borderlands 2’yi olumsuza düşürdüler. Bu denli büyük bir olumsuz yorum yağmuru karşısında Steam bile şaşırdı. Yorum ve oy algoritmasını düzenlemek durumunda kaldı.

YouTube player

Ne yazık ki hayal kırıklığı Epic Exclusive kararı ile de bitmedi. Sevdiğimiz bazı ses sanatçılarının da Borderlands 3 ile oyuna dönmeyeceğini öğrendik. Bu ses sanatçıları oyundan ayrılma sebeplerini Randy Pitchford ile yaşadıkları anlaşmazlık olarak açıklıyorlardı.

Gearbox birçok fanatik hayranını bir hafta içinde kendine düşman etmeyi başarmıştı.

Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep’e Tepkiler

Önceden de dediğimiz gibi, DLC’nin Borderlands 2’nin olaylarının ardından oynanması gerekiyor. Aslında DLC’nin hikayesinde 13 yaşındaki Tina’nın yaşadıklarından nasıl etkilendiğine tanık oluyorduk. Bizim oyun boyunca aldığımız kararların ve bunların sonuçlarının Tina’yı üzdüğünü anlıyorduk. Sadece oyunun hikayesini bilmek de değildi önemli olan. Karakterleri ve detayları yakalayabilmek için de Borderlands 2’ye aşina olmak gerekiyordu. Tina’nın bize verdiği görev kayıp kraliçeyi bulmaktı mesela. Fakat Tina’nın kraliçeyi nasıl betimlediğini öğrenmek de çok keyifliydi. Oyuncuya çok büyük sürpriz oluyordu. Ancak bunun keyifli olması için asıl oyundaki konuşmaların 2-3 cümlesini duymak gerekiyordu. Belli ki Tina da radyodan bu konuşmaları duymuş ve bunu oyununa eklemiş. Dolayısıyla Dragon Keep’i ayrı bir oyun olarak düşünmek ve yayınlamak DLC’nin kaliteli hikaye anlatımını sabote eden bir karar. Evet, DLC ayrı bir oyun olarak oynanabilir. Gameplay’i keyifli. Lakin oyunu güzel yapan çoğu unsur Borderlands 2’nin hikayesinde kalacak. Sadece Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep’i oynayan oyuncular hikayeden tam verimi alamayacaklar.

Üstelik diğer DLC’lerin ayrı bir oyun olması böyle bir problem doğurmazdı. Dragon Keep DLC’si ise farklı olarak Borderlands 2’nin hikayesinin üzerine inşa edilmiş bir anlatımdı.

Gearbox Borderlands 3 döneminde neyi tercih ettiğimizi umursamamıştı. Üstelik sevdiğimiz ses sanatçılarını da projeden çıkarmıştı. Tepkilere kulaklarını tıkayan ekip şimdi yine sevdiğimiz bir ürünü alıp mahvediyor. Zira Dragon Keep oyunu Borderlands 2 oynamamış kişilere hiçbir şey ifade etmeyecek karakter, gönderme ve olaylar sebebiyle muhteşem bir oyun oluyordu.

Fiyatlara Tepkiler

Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep’in fiyatı da tepki topluyor. Çünkü DLC olarak fiyatı 18 TL. Üstelik indirim döneminde Borderlands 2 Game of the Year Edition 12 liraya kadar düşüyor ve bu paket Borderlands 2 oyunu ile birlikte 9 DLC içeriyor. Tabii bu DLC’lerden biri de Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep. Fakat Gearbox’ın bu DLC’yi ayrı bir oyun olarak çıkarıp fiyatını 95 TL gibi bir seviyede yüksek tutması Gearbox’un bir diğer maddi aç gözlülüğü olarak yorumlanıyor. Çünkü bu onların ilk maddi açıdan sorunlu kararları değil.

Borderlands 3 duyurulduktan sonra ikinci oyun ile üçüncü arasında olan olayları anlatan Commander Lilith & the Fight for Sanctuary DLC‘si yayınlanmıştı. Bu DLC’nin Borderlands 2’ye sahip herkese ücretsiz verileceği söylenmişti. Fakat bunun bir süre sınırına sahip olduğu bilgisi göz önünde değildi. 2 hafta içerisinde DLC’yi bilgisayarına indirmeyen Borderlands 2 oyuncuları DLC’yi 75 TL’ye almak zorunda kaldı. Bu kararları da Game of the Year Edition’ın 12 liraya düştüğünü hatırlarsanız çok can sıkıcıydı.

Steam kullanıcıları 95 TL fiyat ile karşılaşırken Epic’in oyunu ücretsiz dağıtması da yine Steam kullanıcılarını kızdırdı. Deyim yerindeyse eski defterleri açtı diyebiliriz. DLC olan Dragon Keep %93 olumlu yorum alırken iken ayrı bir oyun olarak yayınlanan versiyonu Steam‘e Çoğunlukla Olumsuz yorumlarla giriş yaptı.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.