Oyun Haberleri

Star Wars: KotOR Remake Stüdyo Değiştirdi

Star Wars KotOR Remake (Knights of the Old Republic Remake) oyununun geliştirici stüdyosu değişti. Aspyr‘in yaptığı işi kaliteli bulmayan Embracer, bu kez oyunu Saber Interactive‘e emanet etti.

Zaten oyunun süresiz olarak ertelendiğini Temmuz’un sonunda söylemiştik. Hatta Saber Interactive‘in projeyi devralıp sil baştan yapabileceği söylentilerinden de bahsetmiştik. Çünkü ekip zaten Aspyr’e oyunu geliştirme konusunda yardımcı oluyordu. İşte o söylentiler doğru çıkmış olabilir. Sil baştan mı yapacaklar, bilmiyoruz. Ancak Aspyr kesinlikle Star Wars: KotOR Remake projesinin bir parçası olmayacak artık.

Birkaç gün önce PC Gamer, oyunun hâlâ bu yıl içinde çıkabileceğini söyleyen bir haber yapmıştı. Kan, Ter ve Pikseller ile Reset At kitaplarının yazarı Jason Schreier ise bu haberi anında alıntılayarak yalanlamıştı. “Kesinlikle bu yıl çıkmıyor” demişti.

Onu takip eden tweet’inde de şöyle söyledi:

Hatta projenin kapsamını daraltmazlarsa 2024 bile çok iyimser kaçıyor.

Arka planda olup bitenleri bildiğimiz kadarıyla anlattığımız haberimize buradan göz atabilirsiniz. Bloomberg’ün haberi Embracer’ın yanı sıra Star Wars’un ortaklarından Disney ve Sony’nin de Aspyr’in sunduklarından memnun kalmadığını söylüyor.

Star Wars: KotOR gibi çok sevilen bir oyunu eski standartlarına göre düşük bir kaliteyle çıkarmak istemiyorlar. Saber Interactive de projeyi devraldı. Ama sil baştan başlamayacak olsalar dahi Aspyr’in yazdığı tüm kodları gözden geçirip öğrenmeleri gerekecek. Yani Remake’in daha çok işi var.

Saber Interactive kimdir derseniz, Embracer Group‘un sahip olduğu oyun geliştiricilerden biri. Hani şu geçen gün Middle-Earth Enterprises’ı satın alan firmanın.

Saber Interactive’in daha önce geliştirdikleri oyunların listesine de buradan ulaşabilirsiniz. Açıkçası ben Aspyr’in Beamdog’u da bünyesine kattıktan sonra harika işler çıkaracağına inanıyordum. Bu kadar ters giden neydi diye çok merak ediyorum.

Embracer Group da zor bir hafta geçiriyor. Saints Row çıkar çıkmaz eleştiri oklarına hedef oldu ve şirketin hisselerini düşürdü. Şimdi de KotOR’daki başarısızlık şirketin planlarını altüst etti.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.