Oyun Haberleri

Netflix, Oyun Geliştiricisi Night School Studio’yu Satın Aldı

Netflix bir süredir oyun dünyasına atılmak istediğini söylüyordu. Şimdi de Oxenfree oyununu geliştiren Night School Studio‘yu bünyesine kattı. Stüdyo, Oxenfree 2’yi bitirdikten sonra Netflix için oyun yapmaya başlayacak.

Netflix Stranger Things için yarattığı mobil oyunları test ederek ilk adımını atmıştı oyun dünyasına. Roald Dahl Story Company‘i satın aldıklarında da bu hikayelerden oyun yapmak istediklerini açıkladılar. Ayrıca bir süredir oyun dünyasına hiç de uzak olmayan projelere imza atıyorlardı. League of Legends dizisi Arcane ve CDPR ile düzenlediği WitcherCon‘u bunlara örnek gösterebiliriz. Fakat oyun yapmak yönünde kararlı olduklarını gösteren ilk adımı henüz attılar. Night School Studio Netflix’in bünyesine kattığı ilk oyun stüdyosu oldu.

Stüdyo Netflix için yeni oyunlar üretecek. Yani var olan oyunlarını Netflix başlığı altında devam ettirmeyecekler. Oxenfree 2: Lost Signals’ı tamamlayacaklar ve 2022’nin ilk yarısında yayınlayacaklar. Ardından ne yapacaklarını ise henüz bilmiyoruz. Hatta yeni gelecek oyunların hangi platformlarda olacağından da emin değiliz ama mobil olmasını bekliyoruz.

Night School Studio hikaye ağırlıklı oyunlar yaratan bir firma. Firmanın kurucularından Sean Krankel hikayeye oyun veren bir oyun firması ile hikaye anlatıcılığına önem veren Netflix gibi bir şirketin bir araya gelmesini uyumlu bir birleşme olarak yorumluyor. Yaptıkları basın açıklamasında yapmayı sevdikleri şeyleri yapmayı sevdikleri şekilde yapmaya devam edebilecekleri bir anlaşma imzaladıklarını vurguluyor. Yani bunu stüdyonun hayranlarını üzecek bir gelişme olmadığını söylüyorlar.

Aslında Night School Studio daha önce Netflix ile işbirliği yapmış. Telltale Games’in şok etkisi yaratan kapanma sürecinden hemen önce Night School Studio ile Netflix’i bir Stranger Things oyununda bir araya getirmiş. Yani Telltale muhteşem bir devri arkasında bırakırken yarım kalan tek projesi Walking Dead değilmiş.

Night School Studio’nun elinden çıkma Roald Dahl oyunu mu? Bence harika olurdu.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.