Oyun Haberleri

Google’ın Yapay Zekası DeepMind, Hearthstone Ve Magic Kartlarını Analiz Edebiliyor

google-deepmind-banner

Yapay zekanın, retro oyunları öğrenip oynamasından ve Go’daki başarılarından sonraki durağı neresi olacak diye merak edip duruyorduk. Google’ın DeepMind yapay zekası bir sonraki adımını Hearthstone ve Magic: The Gathering’e doğru attı.

Hemen turnuvaları kazanan yapay zekalar gelmesin aklınıza, en azından öyle bir seçenek yok şu an. Oxford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar DeepMind’ın kartlardaki insan dilindeki bilgileri anlayıp koda dönüştürmesini sağladılar. Yapay zeka insan dilindeki bilgileri makine diline çeviriyor ve her oyunun iç yapısı farklı olduğundan bu farkı da yakalayabiliyor.

Sahadaki bir kartın kaynak gereksinimi normalde sabittir ama oyun sırasında birçok etkenle kaynak gereksinimi değişebilir. DeepMind’daki yazılım sayesinde bu kartlardaki değişiklikler karttaki yazıların analizi ile taranıyor ve mantığı rastgele kod kısmına geçiriliyor. Burada uzun uzun if/else dolu algoritmalar yazmak yerine DeepMind kendi zekasını kullanıyor ve daha kolay oluyor.

google-deepmind-resim

DeepMind, Hearthstone’daki Mad Bomber ve Madder Bomber arasındaki farkı algılayabiliyor. Preparation gibi bazı daha özel kartlarda bazı sorunlar olabiliyor. Bu sorunlar ilk adımlarını atan bir yapay zeka için normal sayılabilir. Biraz ilerlemeden sonra oyunda zirveye çıkmaması için bir sebep göremiyorum.

Çoğu filmdeki gibi yapay zekanın gelişip insanları kölesi yapmaları düşüncesi yerine bu haberden sonra yapay zekanın, Hearthstone bağımlısı olup yerinde sayması gibi komik bir fikir geliyor aklıma. Kim bilir daha ne tarz oyunları öğrenecekler. En üst nokta 4X strateji oyunlarını öğrenip oynamalarıdır bence.

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.