Oyun Haberleri

Gameboy’da Bütün Retro Oyunları Oynayın

gameboy-banner

Zamanında Gameboy’u elinden düşürmeyenlere ve o zamanları özlemle hatırlayanlara sevindirici bir haberimiz var.

Gameboy Zero’ya göz atmalısınız. Raspberry Pi kartını barındıran Gameboy sadece kozmetik amaçlı değil. Emulation Station kullanan Raspberry kartı bu sayede NES, SNES ve Gameboy’un birçok benzerinin oyunlarını çalıştırabiliyor.

Gameboy Zero’nun özellikleri bu kadarla kalmıyor. Klasik Gameboylar’da 2 düğme var ama bu modelde eski bir SNES kontrolcüsünden sökülen 2 tuş, X ve Y tuşu olarak kullanılıyor. En güzel yanı kaset kısmının içine SD’yi Micro SD ye dönüştüren adaptör var ve Raspberry bunu okuyabiliyor.

gameboy-zero

Gameboy daha güzel görünen renkli ekrana sahip olmasının yanında şarj için USB girişi de bulunuyor. Büyük ekranlara bağlayıp oynamak isteyenler için bir de HDMI girişi var.

Bu kadar eklenti Gameboy’a nasıl sığdı diye şaşırabilirsiniz. Eski 4 adet AA pilinin yerine az yer kaplayan lityum pili kullanılmış ve bu eklentileri koyup, karta bağlamak için gerekli yer açıyor.

Şimdi eski oyunlarınızın evinizin bir köşesinde olmasını ummaktan başka seçenek yok. Çocukluk anılarımızı canlandırmanın zamanı geldi. Sıcağı sıcağına Gameboy Zero’yu tanıtan video aşağıda, sizi oraya alalım.

YouTube player

Bu İçeriğe Oy Verin

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.